Gündem

9 Euro’ya Sınırsız Yolculuk Uygulaması Onaylandı! Turistler İçin De Geçerli Olacak!

Başta akaryakıt ve otomobil fiyatlarında olmak üzere neredeyse tüm sektörlerde son dönemde küresel artışlar meydana geldi. Yaşama maliyetlerinin bu denli arttığı kriz ortamında Almanya eşi benzeri görülmemiş bir uygulamaya imza attı. Ülkede bulunanları, toplu taşıma araçlarını kullanmaya teşvik etmek amacı ile sınırsız kullanım hakkı sunulan biletler satışa sunulacak. Bu biletler için aylık olarak 9 Euro talep edilecek.

Alman Hükümetinin Teklifi Kabul Edildi

Alman hükümeti rakipsiz bir uygulamanın mimarı oldu. Aylık olarak 9 Euro karşılığında sınırsız toplu taşıma bileti için sunulan teklif kabul edildi. Biletler haziran ayında kullanıma sunulacak ve tüm ülke genelinde geçerli olacak.

Bölgesel ve yerel toplu taşıma araçlarında geçerli olacak bu biletler; tramvaylarda, trenlerde ve otobüslerde kullanılabilecek. Yapılan açıklamaya göre, uzun mesafeli yolculuklar için kullanılan tren ve otobüslerde bu biletler kullanılamayacak.

B, IC, EC ve ICE işaretli trenler bu uygulamanın kapsamı dışarısında bırakıldığı açıklandı. Ancak RE işaretli trenlerde bu biletler geçerli olacak. Çünkü bu trenlerin bölgesel olarak faaliyet gösterdiği bilgisi verildi.

Aylık olarak 9 Euro karşılığında satın alınacak kart ile sınırsız olarak toplu taşıma kullanımı hakkı veren bu uygulamanın, insanları yaz aylarında toplu taşıma araçlarını kullanmaya teşvik etmesi bekleniyor. Almanya hükümeti, bu uygulamayı enerji yardım paketi kapsamında hizmete sunmuş olup haziran, temmuz ve ağustos aylarında geçerli olacağını açıkladı.

Yaz Kampanyası Turistler İçin De Geçerli Olacak

Almanya hükümeti tarafından yapılan açıklamaya göre, söz konusu projeye 2,5 milyar Euro yatırım yapıldı. Sunulan bu uygulamada aylık olarak 9 Euro’ya satın alınan kartlar sınırsız toplu taşıma hakkı verecek ve yalnızca satın alınan ay boyunca kullanılabilecek. Örnek olarak, 10 Haziran tarihinde alınan bir kart yalnızca haziran ayı boyunca geçerli olacak, 10 Temmuz tarihine kadar değil.

Diğer yandan, sunulan bu uygulamadan yerel halkın yanı sıra turistlerde faydalanabilecek.

İlgili Makaleler