Gündem

9 Haziran corona virüsü vaka sayısı açıklandı!

Türkiye’de normalleşme döneminde corona virüsü güncel veri tablosu yayınlanmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı tarafından, son olarak 9 Haziran verileri yayınlandı. Peki bugün corona virüsü vaka ve vefat sayıları kaç?

Corona virüsü salgınında vaka sayısında azalmalar yaşansa da salgın henüz son bulmuş değil. Bu yüzden Türkiye’de maske ve sosyal mesafe çağrıları yapılmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı ise her gün güncel veri tablosunu resmi internet sayfası üzerinden yayınlıyor. Bugünkü tabloda ise 24 saatte 18 kişi hayatını kaybettiği görüldü.

9 Haziran tablosu

Türkiye’de uygulanan 37 bin 225 test sonucunda bugün 993 yeni vaka tespit edildi. Vefat sayısında ise düşüşler yaşanmaya devam ediyor. Tabloya göre 18 kişi corona virüsü nedeniyle vefat etti. Bugün iyileşenlerin sayısı ise 3 bin 218 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca resmi sosyal medya hesabı üzerinden güncel verileri değerlendirdi.

Bakan Koca twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Son 24 saatte iyileşen hasta sayımızın üçte biri kadar yeni hastamız var. Tanı konup, yatırılan hastalarımız sebebiyle yoğun bakım ve solunum desteğine ihtiyaç arttı. Virüsün etkisinin zayıfladığını gösteren bilimsel bir veri yok. “Normal” olan, tedbirdir.” İfadelerini kullandı.

İlgili Makaleler