Kamu Haberleri

Aile Bakanlığı 2019 Yılı 1000 ASDEP Memur İlanı Planlaması: KPSS, Yaş ve Öğrenim Şartları

Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yayımlayacağı bir duyuru ile 2019 yılı personel alım ilanını yayımlaması bekleniyor. 

Bakanlığın 2019 yılı personel alım planlaması geçtiğimiz günlerde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından açıklanmış ve kadrolar belli olmuştu. 

Kamuilanlari.com olarak bizlerde söz konusu personel alım ilanları ile ilgili olarak sizlere hem ASDEP alımlarını hemde bakanlığın diğer kadrolara yapacağı alımları ele alıyoruz. 

2019 YILI AİLE BAKANLIĞI PERSONEL ALIM PLANLAMASI

ASDEP memur kadrosu başta olmak üzere Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı uzun süredir toplu personel alımı yapmıyor. 

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, Aile Bakanlığı’ndan personel alımı için ilan bekleyen adaylara yönelik bir paylaşımda bulunarak müjdeyi vermişti. Bakanlığı 2019 yılında 4 bin 321 personel alımı yapacağını açıklayan Selçuk alımların şu kadrolardan olacağını duyurmuştu. 

Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 2019 Yılı Personel Alım Kadroları

* 1000 işçi alımı yapılacak.

* 1000 ASDEP personeli alımı yapılacak.

* 2321 sözleşmeli personel alımı yapılacak.

ASDEP PERSONEL KADROSU

Aile Bakanlığı ilanında yer alan en önemli kadrolardan birisi ASDEP pozisyonu. Binlerce aday uzun zamandır ASDEP personel alım ilanını merakla bekliyor. Peki bu kadro için kimler başvuru yapabilir? İşte daha önce yapılan alımlarda yer alan koşullar;

KPSS Şart: Adayların ÖSYM tarafından gerçekleştirilen KPSS’den en az 60 almış olmaları isteniyor. 

Öğrenim Şartı: İlana üniversitelerin Sosyal Hizmet, Psikoloji, Sosyoloji, Çocuk Gelişimi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Aile ve Tüketici Bilimleri lisans bölümlerinden mezun adaylar başvuru yapabilecek. 

Bu koşulların yanında adayların ayrıca Devlet Memurları Kanunu’nun 657 sayılı kanunun 48. maddesinde yer alan koşulları sağlamaları da gerekiyor

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir