Ekonomi

Asgari Ücretten Gelir ve Damga Vergileri Kaldırılacak Mı?

Ekonomi dünyasının en önemli gündem başlıığı 2020 asgari ücret maaş zammı olmaya başladı. 

Asgari ücret görüşmelerinin başlamasına henüz 2 aydan daha uzun bir süre olmasına rağmen hem çalışanlar hemde işverenler bu konuda masada olan maaş zammı oranlarını merak ediyorlar. 

Kamuilanlari.com olarak bizlerde siz ziyaretçilerimize muhtemel zam oranları ile ek zam formüllerini değerlendirmeye devam ediyoruz. 

ASGARİ ÜCRETLİLER İÇİN EK ZAM FORMÜLÜ

2020 yılı asgari ücret zam oranı için şimdiden konuşulan çok sayıda zam oranı bulunmakta. 

Kulislerde konuşulan ve ekonomi uzmanları tarafından ele alınan en kuvvetli olasılık ise enflasyon oranına yakın bir oranda zam yapılması. 

2019 yılında enflasyon oranına paralel yapılan zam ile birlikte maaşlara yüzde 26 oranında artış sağlanmıştı. 2020 yılında öngörülen zam oranı ise yüzde 15 bandında. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası beklenti anketinde ise bu oran yüzde 13.96.

Eğer bu oranlarda zam yapılırsa maaşlara ek 280 TL seviyesinde bir artış yaşanacak ve maaşlar 2301 TL seviyesinde olacak.

VERGİLER KALDIRILSIN TALEBİ

Ancak bu konuda gündemde olan bir diğer talep ise asgari ücretli çalışanlardan vergilerin kaldırılması. 2020 yılında maaşlardan vergilerin kaldırılmasını isteyen vatandaşlar bu vergilerin maaşlar eklenmesini talep ediyorlar. 

Halen uygulamada olan mevzuata göre asgari ücretliden 19 TL Damga Vergisi ve 326 TL Gelir Vergisi alınıyor. Eğer bu vergiler kaldırılırsa yapılacak zam oranına ek maaşlarda 345 TL artış sağlanır. 

Kamuilanlari.com – ÖZEL Haber

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir