Kamu Haberleri

Kamu Personellerine 120 Ay Taksitle Kamu Lojmanı Alma İmkanı

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personellerin oturdukları kamu evlerini almalarına ilişkin düzenlemeler yapıldı. Türkiye Gazetesi’nde yer alan haberede; Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapılan yeni düzenlemeyle kamu personellerinin oturmakta oldukları evleri almalarına ilişkin iyileştirmeler yapıldı. 

Çevre Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme detayları ve kamu evlerinin satış imkanları. 

KAMU PERSONELLERİNE KONUT SATIŞI

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personellerin oturdukları evleri almalarına ilişkin yapılan düzenlemede sistem şu şekilde işleyecek. 

Söz konusu konutlar ihaleye çıkarılacak. İhale sonunda verilen en yüksek ihale bedeli konut içerisinde oturan kamu personeline iletilecek. Eğer memur konuta talip olduğunu ve almak istediğini bildirirse evi alacak. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapılan yeni düzenlemeyle ev sahibi olmak isteyen kamu personellerine evi almaları durumunda ödeme kolaylığı da sağlanacak. Bu çerçevede kamu personelleri beş enede ödemek istemesi hâlinde, yüzde 20’si peşin, kalan tutarı 60 ay; yedi senede ödemek istemesi hâlinde yüzde 25’i peşin, kalan tutarı 84 ay; 10 senede ödemek istemesi hâlinde yüzde 30’u peşin, kalan tutarı 120 ay taksit imkanından faydalanabilecek. Bunun yanında ödemelerdeki artış TÜFE oranlarında olacak ve en fazla yüzde 12 oranında olacak. 

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir