Gündem

Mansur Yavaş: Belediye’de 12 Bin TL Alan İlkokul Mezunu İşçi Vardı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş gündeme dair konuları ele almak, büyükşehir bünyesinde yaşanan sorunları değerlendirmek ve merak edilen konu başlıklarına yanıt vermek üzere televizyon programına katıldı. 

Habertürk TV’de yayımlanan ve Fatih Altaylı tarafından sunulan Teke Tek özel programına katılan Mansur Yavaş, program kapsamında dikkat çeken bilgiler verdi. 

12 BİN TL ALAN İŞÇİ VARDI

Mansur Yavaş konuşmasında Ankara için hazırlanan projeler, Anka Park’ın maliyeti, ihale ve sokak hayvanları gibi konularda açıklamalarda bulunan Mansur Yavaş’ın bir diğer gündem maddesi işten atılmalar oldu.

Bu konuda detaylı bir açıklamada bulunan Mansur Yavaş işten atılmalara ilişkin sayısal verileri kamuoyu ile paylaştı. Ayrıca işten atılan personel sayısını 159 olarak açıklayan Mansur Yavaş bu konuda söz verdiğini ve yaşanan işten atılmaların neden yapıldığını açıkladı. 

Mansur Yavaş’ın O Açıklamaları

”Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde 30 bine yakın personel var. Bunun içerisinde işten ayrılan kişi 159 kişi. Çıksınlar isim isim hepsini sayayım. 2009-2014 yılında 4992 kişi. 2017’ye kadar 2784 kişi işten ayrılmış. Bunların ekmekleriyle kim oynadı? Seçimi kazandıktan sonra birçok insanın bize seçimlerde yaptığı paylaşımları getiriyorlar. Herhalde 3 bin kişi atmanız lazım. Ben bir tek kişiyi siyaseten işten atmayacağıma namusum şerefim üzerine söz verdim. En son atılanların bir kısmı bankamatik. Ne yapacağız? Atıldıysa, başım kapalı, şucuyum, bucuyum diyor. Ben de diyorum ki, ‘atılan birisi varsa gelin bana bu adam neden atıldı diye sorun’. Belediyede hala 30 bin işçi olduğu için. İlkokul mezunu 12 bin lira, 9 bin lira alıyor. Operatör diye başlamış, birtakım vasıflar yüklenmiş. Üniversite, lise mezununun 4 bin lira aldığı yerde. Herkes çağrıldı, ‘bir kısmınıza fazla maaş ödeniyor, çalışmak istiyorsanız biz sizle şu ücretle devam edeceğiz’ dedik. 14 kişi kendiliğinden ayrıldı. 4 bin 500 alıyorsa sen de 3 bin 900 alacaksın dedik, çünkü aynı işi yapıyorlar.”

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir