Ekonomi

Türk İş Başkanı Ergün Atalay: Kıdem Tazminatının Şuan Ki Halinden İşçiler Razı

Türk İş Sendikası Genel Başkanı Ergün Atalar, kıdem tazminatı konusunda yeni açıklamalarda bulundu. 

Bir süredir mevzuatında değişiklik yapılması düşünülen ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma Bakanlığı’nın çalışma içerisinde olduğu kıdem tazminatı hakkında net açıklamalarda bulunan Türk İş Sendikası Başkanı, kıdem tazminatının kırmızı çizgileri olduğunu ifade etti. 

Ergün Atalay’ın konuya ilişkin görüşlerini sizlerle paylaşıyoruz. 

TÜRK İŞ BAŞKANI ERGÜN ATALAY

Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Türkiye Tarım İşçileri Sendikası Eğitim Toplantısı’na katılan isimlerden oldu. Antalya’da düzenlenen toplantı kapsamında bazı açıklamalarda bulunan Ergün Atalay’ın öncelikli gündem maddelerinden birisi kıdem tazminatı oldu.

Bu konuda gündemde yer alan son gelişmeleri ele Ergün Atalay, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın 3 yıllık ekonomi programı paketini hatırlattı. Bu pakette kıdem tazminatı konusunun yer almadığını vurgulayan Türk İş Sendikası Başkanı Atalay bu durumun doğru bir tutum olduğunu ifade etti. 

“Her sene gündeme geliyordu, yüzlerce işçi ‘dur’ dememize rağmen emekli oluyordu. Kıdem tazminatı konusunda aynı noktadayız. Kıdem tazminatı bizim kırmızı çizgimiz. Mevcut yapıdan temsil ettiğimiz insanlar razı.”

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir