Ekonomi

Enflasyon Tek Haneye Düşmesine İlişkin Merkez Bankası Değerlendirmesi Yayımlandı

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon verilerine ilişkin değerlendirmeler gelmeye devam ediyor.

Siyasiler tarafından gelen açıklamaların ardından enflasyon rakamlarına ilişkin analiz de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından geldi. 

TCMB ENFLASYON DEĞERLENDİRMESİ

Merkez Bankası enflasyon değerlendirmesinde yıllık enflasyonda yaşanan yüzde 5.75 baz puanlı indirime dikkat çekildi. Bu indirim oranları ile birlikte yıllık enflasyonun yüzde 9.26 oranına gerilediğinin hatırlatıldığı değerlendirme raporunda alt grupların tamamında yıllık enflasyon önemli bir düşüş kaydetmiştir, ifadeleri kullanıldı. 

Enflasyon değerlendirmesinde temel mal ve gıda ürünlerinde gerileme yaşandığı ifade edildi. Gıda fiyatlarına ilişkin değerlendirmede yıllık enflasyon rakamlarında gerileme yaşansada aylık oranda artış olduğu ifade edildi. Enflasyon oranlarında yaşanan düşüşte Türk Lirasının istikrarının da olumlu olduğu ifade edilerek enflasyon düşüşünde destek sağladığı vurgulandı. 

”Hizmet fiyatları Eylül ayında yüzde 1,47 oranında artmış, grup yıllık enflasyonu ise 1,65 puanlık düşüşle yüzde 12,54’e gerilemiştir. Alt gruplar itibarıyla yıllık enflasyon ulaştırma grubunda yükselirken, bir önceki yıldaki yüksek baz etkisiyle lokanta-otel ve diğer hizmetler gruplarında düşmüştür. Haberleşme ve kira yıllık enflasyonlarında ise belirgin bir değişiklik izlenmemiştir.”

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir