Ekonomi

Berat Albayrak’ın Ekonomi Raporunda Dikkat Çeken Asgari Ücret 2020 Zam Detayı

Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin 3 yıllık sürecine etki edecek ekonomi paketini kamuoyu ile paylaştı. 

Bakan Albayrak tarafından ele alınan pakette 2019 2020 2021 ve 2022 yılı enflasyon hedefleri ve öngörüleri de bulunuyor. 

2019 yılında enflasyon rakamlarına bağlı olarak yüzde 26 oranında zam alan asgai ücretli vatandaşların maaşları 2020 yılında yine enflasyona paralel bağlı artarsa artış daha az bir tutarda olacak. İşte ekonomi paketinde yer ekonomi detayları. 

2020 ASGARİ ÜCRET İÇİN KRİTİK RAKAM

2020 yılı asgari ücret zammı milyonlarca vatandaş tarafından merak edilen konular arasında yer alıyor. 

7 milyondan fazla vatandaşı doğrudan ve 20 milyon çalışanı dolaylı olarak etkileyecek olan asgari ücret zam oranı ise şimdiden ekonomi dünyasının en önemli konu başlığı. Enflasyon oranları her ne kadar tek haneli çıkmış olsa bile vatandaşların bir yıllık süreçte alım güçleri önemli ölçüde azaldı. Özellikle elektrik, doğalgaz, akaryakıt gibi temel kullanım ihtiyaçlarına yapılan üstüste zamlar vatandaşların zorlanmasına neden oldu. 

Ekonomi Programda Yer Enflasyon Oranı

Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak ekonomiye ilişkin yapılacakları geçtiğimiz günlerde açıkladı. Bu konuşmalar arasında ise 2019 yılı sonu enflasyon oranlarına ilişkin tahminlerde yer aldı. Bakan Berat Albayrak’ın açıklamış olduğu verilerde 2019 yılı sonu enflasyon oranları yüzde 12 yüzde 12.65 bandında olacak. 

Geçtiğimiz yıl gibi enflasyon oranlarına yakın bir oranda asgari ücret zammı yapılırsa maaşlara yüzde 12 zam yapılabilir. 

Asgari Ücret Yüzde 12 artarsa; evlenmemiş ve bekar çalışanın almış olduğu 2020 TL maaş, 241 TL’lik artışla 2 bin 260 TL olacak.

Kamuilanlari.com – ÖZEL Haber

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir