Gündem

KYK Öğrenim Kredisi Borçları Nereden, Nasıl Ertelenir?

Lisans ve önlisans mezunu milyonlarca vatandaş öğrencilik döneminde KYK öğrenim kredisi kullandılar. 

Binlerce TL öğrenim kredisi bulunan mezunlar en büyük sorunu ise bu borçların nasıl ödeneceği. Bu kapsamda KYK öğrenim kredisi borcu bulunan vatandaşlar borçların silinip silinmeyeceği konusunda konuşulan açıklamaları takip ederken bir yandan da erteleme işlemlerine dair detayları araştırıyorlar. 

Peki KYK öğrenim kredisi borçları nasıl ertelenir? Kamuilanlari.com olarak haberimizde derledik. 

KYK ÖĞRENİM KREDİSİ BORÇLARI NASIL ERTELENİR?

KYK öğrenim kredisi borç erteleme işlemleri iki şekilde yapılır. Birincisi borç erteleme işlemleri e-Devlet üzerinden ikincisi ise Kredi ve Yurtlar Kurumu’na şahsen giderek ertelemek. 

Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan öğrenim ve/veya katkı kredisi alan borçlulardan borç ödeme vadesi henüz başlamayanlar ile borçlarını aksatmadan ödeyenler www.turkiye.gov. tr. adresinden e-devlet şifreleri ile erteleme talebinde bulunabilirler.

Diğer bir yöntem ise KYK’ya giderek direkt borç erteleme başvurusunda bulunmak. Adayların kurum üzerinden borç erteleme başvurusunda bulunabilmeleri için Emekli Sandığı, SSK, Bağ-Kur veya sosyal güvenlik kuruluşu niteliğindeki başka kuruluşlarla ilişkisinin bulunmaması gerekiyor. Bu koşulların sağlanması halinde, KYK borçları kredi alma süresinin sona erme tarihinden itibaren birer yıllık sürelerle uzatılabilir. 

Ayrıca erkek mezunlar askerlik süreci boyunca yine başvuruda bulunarak borçlarını bu süre zarfında uzatabilirler. 

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir