Kamu Haberleri

2019’da SGK’dan Malulen Emekli Olmayı Sağlayan Hastalıklar Hangileri?

SGK mevzuatında yer alan haklardan biriside malulen emeklilik. Çalışma hayatı içerisinde yer alan vatandaşlar kendilerini çalışamayacak duruma getiren bir hastalığa yakalandıklarında malulen emekli olabiliyorlar. 

Belirli hastalıkları bulunan vatandaşlara sağlanan bu malulen emekliliğe ilişkin ayrıntılar şu şekilde;

KİMLER MALULEN EMEKLİ OLABİLİR?

Malulen emekliliğe ilişkin detaylar şu şekilde; Sigortalı olarak çalışan bir vatandaş çalışma gücünün en az %60’ını kaybetmiş veya meslekte kazanma gücünü görevini yapamayacak şekilde kaybetmiş olanlar malulen emekli olurlar. Malulen emeklilik kişinin kendi başvurusu yada çalıştığı kurumun başvuru üzerine yapılır. Bunun için SGK tarafından yetkilendirilen bir sağlık kurulundan rapor alınması gerekiyor. 

Peki Malulen Emekliliğe Neden Olan Hastalılar Hangileri? Kamuilanlari.com olarak bu hastalıkların listesini sizlere aktarıyoruz. 

Malulen emekliliğe neden olan bazı hastalıklar şunlar; 

Ağır elektrolit bozuklukları, Alzheimer, Astım, Demans, Kanser, Kardiyolojik hastalıklar, Kaşeksi, Kemik iliği nakli hariç tüm organ nakilleri, Kişinin çalışmasına olanak vermeyen genetik hastalıklar, KOAH, Kronik böbrek yetmezliği, Kronik pankreatit, MS, Otizm, Parkinson, Sara, Sindirim sistemi kanamaları, Şeker hastalığı sonucu kişinin en az 3 organının orta ve ileri düzeyde bozulması, Travma sonrası stres ve obsesif-kompulsif bozuklukları, Uyku bozuklukları, Ülseratif kolit, Yardım olmaksızın yürüyememe. 

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir