Eğitim

2019 Yılı KYK Burs ve Öğrenim Kredisi Başvuruları Nereden Yapılacak?

2019 yılında lisans ve önlisans bölümlerini ilk defa kazanan adaylarla ara sınıflarda olan öğrenciler KYK’dan burs ile öğrenim kredisi başvurusunda bulunacaklar. 

Ekim ayının girmesinin ardından kısa süre içerisinde başlaması beklenen burs ve öğrenim kredisi başvuruları için binlerce öğrenci başvuruların nasıl yapılacağını merak ediyorlar. Kamuilanlari.com 2019 KYK öğürenim kredisi burs ve öğrnim kredisi başvuru detaylarını sizlerle paylaşıyoruz. 

KYK BURS VE ÖĞRENİM KREDİSİ BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Kredi ve Yurtlar Kurumu burs başvuruları için kurum tarafından açıklama yapıldığında adaylar iki aşamalı başvuru yapacaklar. 

Adaylar öncelikle e-Devlet üzerinden burs ve öğrenim kredisi başvuru yapacaklar. Sistemde olan bilgilerini kontrol edecek adaylar eksik alanları tamamen doldurup başvuru formunu dolduracaklar. e-Devlet üzerinden başvurularını yapacak adaylar sonuçların açıklanmasını bekleyecekler. 

Sonuçları olumlu olan öğrenciler evrak tamamlama sürecine girecekler. Adaylar KYK tarafından açıklanacak evrak listesini derledikten sonra kuruma teslim edecekler. 

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir