Gündem

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) İçin TBMM’ye 3 Soru Önergesi

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusu meclis gündeminden düşmüyor. Yerel seçimler öncesi sık sık gündeme gelen konuya dair son günlerde 3 farklı soru önergesi verildi. Kamu İlanları olarak meclis başkanlığına sunulan bu soru önergelerine dair detayları sizlere aktarıyoruz. 

TBMM’YE EYT HAKKINDA 3 FARKLI SORU ÖNERGESİ

EYT konusunda TBMM Başkanlığı’na soru önergesi sunan milletvekileri arasında CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik ve CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer tarafından verildi. 

Çalışma Bakanı Selçuk’un Yanıtlaması İstemiyle

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer tarafından verilen soru önergesinde; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yazılı olarak yanıtlanması talebiyle şu sorulara yanıt verilmesi talep edildi.

1) Emekli yaşına gelmiş fakat prim günü eksikliğinden dolayı emekli olamayan kişi sayısı kaçtır?

2) Bu kişilerin prim günü eksikliğini gidermelerine yönelik bir düzenleme düşünülmekte midir?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın Yanıtlması İstemiyle

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin tarafından verilen soru önergesinde ise, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapılan açıklamalar hatırlatıldı. EYT için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Erken emekli olacak, çalışmaya devam edecek. Yani çift dikiş” ifadelerini kullandığını söyleyen Müzeyyen Şener, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayin Fuat Oktay tarafından yazılı olarak yanıtlandırılması talebiyle bir aşağıda yer alan soruların yanıtlanmasını istedi.

1- Sayın Cumhurbaşkanı’nın ‘Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşlarımızla ilgili ‘çift dikiş’ söyleminden sonra gerçekleşen ve Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve bakanların maaş düzenlemelerini içeren Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, sosyal devlet ilkesiyle bağdaşmakta mıdır?

2- Bu düzenlemelerden sonra Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Bakanların tüm emeklilik ya da yaşlılık aylıklarıyla birlikte, mevcut görevleri nedeniyle ellerine geçen toplam net aylık maaşları ayrı ayrı ne kadardır?

3- Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Bakanlarin maaşlari kaç dikiştir?

4- Cumhurbaşkanı, Kabine üyeleri ve iktidar partisi milletvekilleri Cumhurbaşkanlığı’nın söz konusu kararnamesinden sonra Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşların kazanılmış haklarının iadesi için herhangi bir girişimde bulunacak mıdır?

5- Emeklilikte yaşa takılan toplam kaç vatandaşımız mevcuttur? Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşlarımızla ilgili düzenleme gerçekleştiği takdirde toplam kaç vatandaşımız hemen emekli olabilecektir?

6- Asgari ücretin 2.020 lira olmasıyla övünen Sayın Cumhurbaşkanı’nın toplam maaşları bir asgari ücretlinin kaç katı kadar maaşa tekabül etmektedir?

EYT Haberlerinden anında haberdar olmak için

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Twitter Sayfamız için TIKLAYINIZ

İnstagram Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir