Ekonomi

EYT’lileri Sevindiren Açıklama: 4447 Sayılı Kanun Geri Çekilsin Prim ve Günü Dolanlar Emekli Edilsin

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşların durumlarına dair açıklamalarda bulundu. 

Bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı tarafından oluşturulan EYT Kurulunu hatırlatan CHP Milletvekili Gürer, Bakan Albayrak’ın açıklamalarını eleştirdi. EYT sorunu yaşayan vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini ifade eden Ömer Fethi Gürer önerilerini paylaştı. 

PRİM VE GÜN ŞARTINI TAMAMLAYAN EMEKLİ OLSUN

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ömer Fethi Gürer konuşmasında emeklilikte yaşa takılanlar için en kısa sürede düzenleme yapılması gerektiğini ifade etti.  Konuşmasında emeklilikte yaşa taklılanların 4447 sayılı Kanun’la ellerinden alınan hakları olduğunu ifade eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer prim şartı ile gün şartını tamamlayan ancak yaştan emekli olamayanların emekli edilmesini istedi.

Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın eyt konusuna dair gündemimizde yok açıklamasına da değinen Ömer Fethi Gürer şu ifadelere yer verdi.  “Cumhurbaşkanı Danışmanı “var” demişti. Tek adam yönetimi dedikse her önüne gelen tek tek açıklama yapsın demedik. AKP’nin tavrı nedir? Emeklilikte Yaşa Takılanlar açık ve net AKP’nin kararını bekliyor. Devlet yönetmek ciddiyet ister. İktidar ilgileniyormuş gibi yapmasın, çözüm üretsin. Çözüm var.”

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir