Özel sektör İş İlanları

THK ve THY Personel Alım İlanı: Tecrübeli ve Tecrübesiz, En Az Lise Mezunu

Türkiye’nin havacılık sektörü iki önemli kurumu Türk Hava Yolları ve Türk Hava Kurumu. 

Bu iki kurum kısa süre önce yayımladıkları duyurular ile personel alımları yapacaklarını açıkladılar. En az lise mezunu adayların başvuru yapabilecekleri bu personel alım ilanlarında 700’den fazla personel alımı olacak. 

Bizlerde havacılık sektöründe çalışmak isteyen adaylar için bu iki kurumun personel alım ilanlarını tek bir haberde derledik. 

THK VE THY PERSONEL ALIM İLANI

Türk Hava Kurumu tarafından yayımlanan personel alım ilanında tek bir kadrodan personel alımı olacağı duyuruldu. THK bu alımlarda tecrübeli ve tecrübesiz adaylar arasından Hava Ambulans Hizmet Merkezlerinde çalışacak olan pilot alımı yapacağını duyurdu. 

Türk Hava Yolları’nın yayımladığı personel alım duyurusunda ise alımların uzun zamandır beklenen Kabin Memuru kadrosuna yapılacağı açıklandı. THY bu ilan ile birlikte 700 kabin memuru alımı gerçekleştirecek.

BAŞVURU KOŞULLARI

Bu iki kurum tarafından ilan edilen personel alımları farklı alanlarda yapıldığı için adaylardan talep edilen başvuru koşulları farklılık göstermekte. Bizlerde başvuru koşullarını kurum kurum sizlere aktarıyoruz. 

THK Personel Alımı Başvuru Koşulları

Hava Ambulans Hizmet Merkezlerinde görevlendirmek üzere yayımlanan personel alım ilanları için adayların 1000 saatlik uçuş tecrübesinin olması gerekiyor.

THK adayların ilan için yapacakları başvurularının kabul edilmesi için minimum geçerli CPL(H) lisansına, ikinci pilot için geçerli CPL(H) lisansına sahip olması gerektiğini de ilan başvuru kılavuzunda duyurdu. THK tarafından bildirilen Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Pilot Lisans Yönetmeliği Madde 16’ da belirtilmiş şartları sağlayan adaylardan ayrıca şu koşullar talep ediliyor. 

Tercihen EC-135, Bell-429 veya A109E helikopteri tip intibaklı olması, TMKT/IATA onaylı bir eğitim kuruluşundan alınmış DGR sertifikası,MEB onaylı eğitim kuruluşundan alınmış CRM sertifikası ve Sağlık Bakanlığı onaylı bir eğitim kuruluşundan alınmış İlk Yardım Eğitimi sertifikası olması,

THY Personel Alımı Başvuru Koşulları

THY tarafından gerçekleştirilecek Kabin Memuru alımlarında talep edilen koşullar ise şunlar;

THY ilan için yayımlanan başvuru kılavuzunda ilk dört şartı Güler yüzlü, İletişim becerisi yüksek, Ekip çalışmasına yatkın, Dinamik olarak açıkladı. Kabin memuru alımları için bu şartları sağlayan kadın adaylar başvuruda bulunabilecek. İlan için talep edilen öğrenim şartı ise en az lise mezunu olmak.

Bunun yanında ilana Türk vatandaşı olan adaylar ile mavi kart sahibi olan adaylar başvuru yapabilecek. Yabancı dil şartının olduğu kabin memuru alımları için iyi derece İngilizce bilmek zorunlu olarak bildirilirken ikinci bir dil bilmenin tercih nedeni olduğu vurgulandı. Bunun yanında adayların 01/01/1989 ile 31/12/1999 tarihleri arasında doğmuş olmaları ile Adli Sicil Kaydı ve/veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamaları diğer koşullar.

THY Kabin Memuru alımları için son şart olarak adaylardan; ”Daha önce THY A.O. veya diğer havacılık kuruluşlarındaki uçuş görevlerinden disiplinsizlik veya sağlık nedeniyle ayrılmış olmamak.” şartının sağlanmasını istedi. 

THY VE THK İLAN DETAYLARI

Bu iki kurum tarafından yayımlanan ilanları detaylı incelemek için;

THY personel alımı ilan detayları TIKLAYINIZ

THK persoenl alımı ilan detayları TIKLAYINIZ

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir