Ekonomi

Belediye ve 4/D’li Kadrolu Taşeron İşçiler için Masada Olan Asgari Ücret Maaş Zam Oranları

Kamu kurumlarında kadrolu çalışan taşeron işçilerin 4/D statüsüne alınmalarının ardından maaş zam oranları gerçekleştirilecek toplu sözleşmeler ile belirlenecek. 

Kadrolu taşeron işçiler, KHK ile kadroya alındıktan sonra mali ve sosyal haklar kapsamında maaşlarına her 6 ayda bir yüzde 4 zam aldılar. Enflasyon oranlarının yüzde 15 seviyelerinde olduğu dönemlerde ise 4/D’li çalışanlar ekonomik açıdan büyük sorunlar yaşadılar. 

Peki 2020 yılın maaş zam oranları yeniden belirlenecek olan taşeron işçiler için hangi rakamlar konuşuluyor? İşte masada olan değerlendirmeler,

TAŞERON İŞÇİLER İÇİN MASADA OLAN ZAM ORANLARI

KHK ile kadroya alınan taşeron işçiler geçtiğimiz yılbaşında asgari ücrete yüzde 26 zam yapılması ile birlikte umutlanmışlardı. 

Maaşlarına bu oranda yada enflasyon oranında yakın bir zam bekleyen taşeron işçilerin bu durumları siyasiler tarafından ele alınsa da sorun çözülememişti. Bu konuda beklenti içinde olan taşeron işçilerin durumları ise geçtiğimiz Ağustos ayında ele alındı. 

Kamu işçilerinin maaş görüşmeleri sırasında ele alanınan maaş zammı konusuna dair tek cümlelik bir madde yer aldı. O maddede ise taşeron işçilerin maaş zammı konusunun 2020’de ele alınacağı ifade edildi.

Peki Maaş Zammı Ne Kadar Olacak?

Taşeron işçilerin maaşlarına yapılacak olan zam oranına ilişkin enflasyon rakamları ön plana çıkıyor. İşte masada olan tüm oranlar. 

Yüzde 12 Zam: Maliye Bakanı Albayrak’ın YEP programında yer alan 2019 yılı enflasyon hedefi.

Yüzde 14 Zam: Merkez Bankası’nın 2019 yılı enflasyon beklentisi

Yüzde 8.5 Zam: Maliye Bakanı Albayrak’ın ekonomi peketinde açıkladığı 2020 asgari ücret beklentisi

Yüzde 15 Zam: Enflasyon oranı artı refah payı

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir