Ekonomi

Devletten Aracılığıyla Emeklilere 3 Maaş Tutarında Faizsiz Nakit Destek

Devlet tarafından emekli vatandaşlara faizsiz nakit desteği sağlanıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu aracılığıyla sağlanan faizsiz nakit desteğinde, emekli olmaya hazırlanan vatandaşların başvuru sürecinde mağduriyet yaşamamaları amaçlanıyor. 

Devlet tarafından sağlanan bu destek için bilinmesi gereken tüm ayrıntılar ve SGK tarafından yapılan bu ödemelere ilişkin başvuru şartları Kamu İlanları aracılığıyla sizlerle. 

DEVLETTEN EMEKLİLERE FAİZSİZ NAKİT DESTEĞİ

Bilindiği üzere Sosyal Güvenlik Kurumu çok sayıda vatandaşa önemli destek ödemeleri yapıyor. Çalışma hayatı içerisinde yer alan, çalışmayan veya çalışamayan vatandaşlara sağlanan desteklerin bazıları da emekli vatandaşlara ödeniyor.

Devlet tarafından emekli vatandaşlara yapılan destek ödemelerinden birisi de emeklilik başvuru süresinde verilen nakit avans. Devlet SGK aracılığıyla; emekli olmak için hak kazanmış ve başvurusunda bulunmuş ancak emekli maaşı bağlanmayan vatandaşlara nakit avanms ödemesi yapıyor. Eğer emekli başvurusunun ardından 90 içinde maaş bağlanmazsa devlet bu emeklilere asgari ücretin 3 katı kadar bakit avans veriyor.

Bu nakit avans geri ödenirken faiz işlemiyor. 2019 yılı için ödenecek olan nakit avans tutarı ise 6 bin 60 TL. SGK’dan 3 aylık maaş tutarında nakit avans kullanan vatandaşlar, avansın bağlanacak gelir ve aylıkların birikmiş tutarından fazla olan bölümü, daha sonra gelir ve aylıklardan 1/4 oranında kesilerek geri ödemesini yaparlar. 

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir