Kamu Haberleri

Aile Bakanlığı 4 Bin 321 Memur Alım İlan Tarihi: 1000 ASDEP Personeli KPSS ve Başvuru Şartları

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın personel alım ilanı uzun süredir beklenen alımlar arasında. 2018 yılının ortasından itibaren binlerce aday tarafından beklenen alımların 2019 yılı içerisinde yapılacağı açıklandı. 

Aile Bakanlığı personel alımlarına dair detaylı açıklama ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapıldı. 

Yapılan bu açıklamalarla birlikte Aile Bakanlığı personel alımı kadroları, İlanın adaylara duyurulma tarihi ve ASDEP personeli alımlarına ilişkin detayları siz okuyucularımızla beraber değerlendiriyoruz. 

AİLE BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI KADROLARI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2019 yılı Aile Bakanlığı personel alımı açıklamasında; alım yapılacak tüm kadro detaylarını adaylarla paylaştı. 

Bakan Selçuk açıklamasında farklı statülerde bakanlık bünyesine personel alımı yapılacağını ilan ederken alımlarla 4 bin 321 personel istihdamının sağlanacağını duyurdu. İlan metninde yer alan açık kadrolarsa şu şekilde açıklandı. 

İlan Edilecek Kadrolar

Sözleşmeli Personel: Aile Bakanlığı en fazla sözleşmeli personel kadrosuna personel alımı yapacak. Bu alanda yapılacak alımlarla 2 bin 321 personel istihdam edilecek. 

İşçi: Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bakanlığın 1000 işçi alımı yapacağını duyurdu. 

ASDEP Personel: Aile Bakanlığı bünyesine uzun süredir yapılması beklenen ASDEP alımları için 1000 kişilik ilan yayımlanacak.

ASDEP PERSONEL ALIMLARINA KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı için yapılacak ASDEP alımlarında adaylardan belirli koşullar talep edilecek. 

Bu koşulların ilki KPSS puan şartı olacak. Adayların ayrıca öğrenim şartı ile ASDEP alımlarında talep edilen diğer özel koşulları sağlamaları gerekiyor. İşte ASDEP alım ilanında yer alacak muhtemel başvuru şartları şu şekilde;

Öğrenim Şartı

ASDEP Personel alım ilanlarına üniversitelerin lisans eğitimi veren Sosyal Hizmet, Psikoloji, Sosyoloji, Çocuk Gelişimi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Aile ve Tüketici Bilimleri bölümlerinden mezun adaylar başvuru yapabilecek.

KPSS Şartı

ASDEP personel alımları için Aile Bakanlığı adaylardan ilgili KPSS puan türünden en az 60 puana sahip olmalarını istiyor. 

ASDEP ve Aile Bakanlığı memur alım ilanlarından anında Haberdar Olmak için 

Android Mobil Uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS Mobil Uygulamamız için TIKLAYINIZ

Memur alım ilanları diğer adaylar ile incelemek için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir