Ekonomi

2019 Yılında Emekli Olmak İsteyen Ev Hanımları Ne Yapmalı?

Çalışma hayatı içerisinde yer alamayan ev hanımları emekli olmanın yollarını araştırıyorlar. Peki ev hanımları nasıl emekli olurlar? Ev hanımlarının emekli olabilmeleri adına yapmaları gereken işlemler neler? Ev hanım emekli olmaları için sağlamaları gereken şartlar var mı?

Tüm bu soruların cevaplarını ve ev hanımlarının emekliliğine ilişkin detayları sizlerle paylaşıyoruz.

EV HANIMLARI NASIL EMEKLİ OLUR?

Türkiye geneli çalışma hayatı içerisinde yer alan milyonlarca vatandaş yaşlılıklarında emekli olmanın hayalini kuruyorlar. Bunun için yıllarca çalışan prim ödeyen vatandaşlar bu konuda büyük fedakarlıklar gösteriyorlar. Bunun yanında çeşitli nedenlerden dolayı çalışma hayatında yer alamayan vatandaşların özellikle ev hanımlarının da emekli olabilmeleri mümkün. 

İşte bu konuda bilinmesi gereken detaylar,

Ev hanımları isterlerse isteğe bağlı sigorta yöntemi ile emekli olabiliyor. Bunun için sağlanması gereken ise bazı şartlar var. Bu şartlardan ilki 18 yaşından büyük olmak. Diğer şartlar ise başka bir yerde çalışmıyor olmak. Bu şartları taşıyan ev hanımları başvuruda bulundukları takdirde prim ödemeleri ve yaş durumlarına göre emekli olabilirler. 

Başvuru şartlarını sağlayan ve isteğe bağlı emeklilik ile emekli olmak isteyen ev hanımları Sosyal Güvenlik İl veya Merkez Müdürlüğüne başvuru yapabilirler. İsteğe bağlı sigorta ile emeklilik ve sağlık primleri ödendiğinden vatandaş hem sağlık haklarından faydalanabilecek hem de en ileri de emekli olma imkanı yakalayacak.

Destek ve Ekonomi Haberlerinden anında haberdar olmak için

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Twitter Sayfamız için TIKLAYINIZ

İnstagram Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir