Eğitim

KYK Burs ve Öğrenim Kredisi Başvuruları ve Dikkat Edilecek Noktalar

Kredi Yurtlar Kurumu geçtiğimiz sene olduğu gibi 2019 yılında da burs başvurularını 16 Ekim tarihinde almaya başladı. 

Kurumun resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre yükseköğrenim öğrencileri burs ve öğrenim kredisi başvuru işlemlerini 16 Ekim tarihinden itibaren yapmaya başlayacaklar. Başvuru işlemleri 25 Ekim tarihine kadar devam edecek. 

Burs ile öğrenim kredisi başvuruda bulunacak olan önlisans ve lisans öğrencileri için bu detayları haberimizde aktarıyoruz. 

KYK BURS VE ÖĞRENİM KREDİSİ BAŞVURU İŞLEMLERİ

Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan yayımlanan duyuru ile burs başvuru işlemleri e-Devlet üzerinden yapılacak. Adaylar KYK’nın sistemine e-Devlet ile giriş yapacaklar. 

Burada burs başvuru sekmesi aracılığıyla başvuru formuna ulaşacak adaylar başvurularını elektronik olarak kuruma iletecekler. Ancak adayların KYK burs ve öğrenim kredisi başvurularıu için dikkat etmesi gereken hususlar;

Burs ve Öğrenim Kredisi Başvurularında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

* Burs/kredi başvuruları e-Devlet’te yer alan YÖKSİS öğrenim bilgilerine göre alınacağı için öğrencilerin öğrenim bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması gerekiyor.

* Öğrencilerin başvuru sırasında herhangi bir sorun yaşamaması için öncelikle e-Devlet’e girerek okul/bölüm bilgilerini kontrol etmeleri, bilgilerinde hata olan öğrencilerin üniversitenin öğrenci işleriyle görüşerek durumlarını YÖKSİS üzerinden güncelletmeleri gerekiyor. Hatalı ya da eksik öğrenim bilgisiyle burs/kredi başvurusu yapan öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacak.

* Ayrıca öğrencilerin öncelik belgesi (şehir ve gazi yakını) varsa o belgelerinde teslim edilmesi gerekiyor.

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir