Personel Alımı

Adalet Komisyonu KPSS Şartı Olmadan Personel Alımı Yapacağını Duyurdu

Tokat Adalet Komisyonu Başkanlığı tarafından ilan edilen personel alımlarına dair yapılan basın açıklamasında; Komisyonumuzca 2020 Yılı için Ceza Muhakemesi Kanununa göre düzenlenecek Tercüman Bilirkişi İlanı aşağıda belirttiğimiz internet sitemizde yayınlanmıştır.” ifadeleri yer aldı. 

Bu kapsamda Adalet Bakanlığı’na bağlı kurum aşağıda yer alan başvuru sağlayan adaylar arasından Tercüman Bilirkişi alımı yapacak. Tokat Adalet Komisyonu Başkanlığı ilanına dair bilinmesi gerekenler. 

KPSS ŞARTSIZ PERSONEL ALIMI

Tokat Adalet Komisyonu Başkanlığı personel alımlarının İl merkezi ve İlçe Cumhuriyet Başsavcılıklarından savcılık ve ceza mahkemelerinde tercüman olarak görev yapmak üzere bilirkişi tespit etmek gerektiğinden, Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Ceza Mahkemelerinin talepleri de göz önünde bulundurularak yapılacağını ifade etti. 

Belirli başvuru koşulları altında yapılacak olan alımlara ilişkin ayrıntılar ise şu şekilde;

1) Listeye kayıt olabilmek için tercümanın; a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, b) Başvuru tarihinde fiil ehliyetine sahip olması, c) En az ilkokul mezunu olması, ç) Başvuru tarihinde on sekiz yaşını tamamlamış olması, d) Disiplin yönünden meslekten ya da memuriyetten çıkarılmamış veya sanat icrasından yasaklanmamış olması, e) Komisyonun bağlı bulunduğu il çevresinde oturması veya mesleki faaliyeti icra etmesi, f) Başka bir komisyonunun listesinde kayıtlı olmaması gerekir.

BAŞVURU İŞLEMLERİ

İlan için başvuruda bulunacak olan personellerin 31 Ekim 2019 tarihine kadar komisyona veya buralara gönderilmek üzere mahalli Cumhuriyet başsavcılıklarına bir dilekçeyle başvurularını yapabilecekleri ilan edildi. 

İlana ilişkin ayrıntılar Tokat Adalet Komisyonu Başkanlığı’nın web sayfasından ulaşılabilir.

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir