Gündem

ABD Başkanı Trump Cumhurbaşkanı Erdoğan’a o kadar hadsizce ve küstahça bir mektup gönderdi ki, okuyanlar inanamadı!

ABD Başkanı Donald Trump’un atmış olduğu her skandal Twitter mesajı, Dünya gündeminde alay konusu olmaya devam ederken, Trump ’un son attığı mektup, belki de ABD ile Türkiye ilişkilerinde dönüm noktası olma özelliği taşıyor.

Donald Trump, yazmış olduğu mektupta resmen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tehdit etme cüretini gösterirken, diğer taraftan Rahip Brunson örneğini göstererek Türkiye’nin ekonomisini mahvedeceğini iddia ediyor. Fakat mektubun bütünü incelendiğinde hiçbir hukuksal ve hiçbir ulusal hukuk yazışmalarına sığmayan hadsiz ve bir o kadar küstahça kurulmuş cümleler var ki, sarhoşun mektubu sanırsınız. Mektubun gerçek olduğunu inanılmaz kılan şey ise, ABD Beyaz Saray tarafından onaylaması konusu.

Binlerce çocuk, kadın, yaşlı demeden binlerce sivil vatandaşı hain tuzaklarla ve acımasızca katleden PKK/PYD teröristleri, Kürt temsilcileriymiş gibi göstermeye çalışan ABD Başkanı Trump, yazdığı mektupla Erdoğan’ı ve dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti’ni resmen bölücü, bebek katilleri PKK/PYD terör örgütlerine değiştirmiş oldu.

Mektupta Trump şöyle diyor;

‘’Sayın Başkan, İyi bir anlaşma için çalışalım. Binlerce kişinin katledilmesinden sorumlu olmak istemiyorsun, ben de Türkiye’nin ekonomisini mahvetmekten sorumlu olmak istemiyorum ve ederim de. Pastör Brunson konusunda sana bir örnek sunmuştum.

Sorunlarının bazılarını çözmek için çok çalıştım. Dünyayı hayal kırıklığına uğratma. Harika bir anlaşma yapabilirsin. General Mazlum seninle müzakere etmek istiyor ve geçmişte hiç vermediği tavizleri vermeye niyetliler. Bana gönderdiği bir mektubun bir kopyasını gizli olmak kaydıyla iliştiriyorum.

Bunu doğru ve insani bir yolla yapabilirsen tarih senden yana olacaktır. Eğer iyi şeyler olmazsa seni sonsuza dek ş….n. olarak göreceğim. Sert bir adam olma. A…l olma. Seni daha sonra arayacağım.” İfadelerini kullandı.

Trump’un atmış olduğu saçma sapan Twitter’ler elbette hiçbir değeri yoktu. Hatta ‘’ekonominizi mahvederiz, felce uğratırız’’ gibi atmış olduğu mesajlar ekonomimizde hiçbir etki yaratmadı. Ama bu son mektup Türkiye’nin, sinesine çekeceği, suskunluğunu koruyacağı bir türden asla olamaz.

Daha dün, ABD Türkiye yaptırım kararı tasarısını temsilciler meclisinde kabul gösterdi. Artık olaylar sözlü atışmaların tehditlerin sınırını aşmış ve uygulamaya geçilmiştir. Bu durumda Türkiye, ABD’ye karşı kullanacağı tüm kozları kullanmak inisiyatifinde bulunabilir. İncirlik üssünü ve Kürecikte ki savunma sistemlerini kapatabilir. Bugün gelecek olan ABD yardımcısını kabul etmeyebilir ve dahası tüm diplomatik görüşmeleri sonlandırabilir. ABD yalakası sözde müslüman Arap birliğine, haddini bildirebilir.

Tüm gözler şimdi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, bu mektuba vereceği cevaba çevrildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir