Kamu Haberleri

MSB 2018 Dış Kaynaktan Muvazzaf Astsubay Alımı Başvuru Sonuçlarını Açıkladı

Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Daire Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden 2018 Yılı Dış Kaynaktan Muvazzaf Astsubat Temini Duyurusu yayımladı. Bakanlık tarafından yayımlanan duyuru metninde, adayların ön başvuru sonuçlarının açıklandığı bildirilirken bundan sonraki süreçte yapılacak işlemlere dair bilgi verildi. 

MSB’DEN MUVAZZAF ASTSUBAY ALIMI BAŞVURU SONUCU DUYURUSU

Bakanlık tarafından yayımlanan duyuruda, adayların temin işlemlerinin 6 Şubat ile 28 Mart Tarihleri arasında yapılacağı bildirildi. Bu tarihler arasında başvuru sonucu olumlu olan adayların MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Mamak/ANKARA adresinde hazır bulunacakları açıklandı. Başvuruların ardından gerçekleştirilecek olan ek sınavlar hakkında da bilgilerin yer aldığı duyuruda, şu ifadeler kullanıldı.

* Genel Kültür Sınavına girecek olan adayların (Bando tercihi olanlar) sınavları 06 Şubat 2019 tarihinde yapılacaktır. Genel Kültür Sınavı sonuçları aynı gün akşam duyurulacak ve başarılı olan adaylara, 07 Şubat 2019 tarihinde seçim aşamalarına katılmak üzere çağrı yapılacaktır.

* Deniz Piyade, Hava Piyade [Personel Kurtarma/Arama Kurtarma İhtisaslı Personel (AKİP)], Harita Teknisyeni ve Bando tercihi olan adaylar tercih ettikleri sınıfın özelliğine göre ayrıca Başvuru Kılavuzunda belirtilen ilave sınavlara da gireceklerdir. Belirtilen tarihlerde sınavlara gelmeyen adayların ilgili tercihleri geçersiz sayılacaktır.

* Erkek adaylarda; başvuru şartlarını taşıyan tüm adaylar (başvuru sayısı kontenjanın 20 katının altında olduğundan), bayan adaylarda; sınıf bazında kontenjanların 20 katı kadar aday KPSS P3 ve KPSS P93 puanlarına göre sıralanarak sınavlara çağrılmıştır. Sınıf bazında bayan adayların sınav çağrısı için belirlenen baraj puanları tabloda belirtilmiştir.

Bu kapsamda ön başvuru sonucu kabul edilen düşük KPSS puanlı adayın, KPSS puanının 68.99 olduğu da belirtildi. 

MSB tarafından yayımlanan duyuru ve başvuru sonucu için TIKLAYINIZ

Kamu Haberlerinden anında haberdar olmak için bizleri takip edin. 

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Twitter Sayfamız için TIKLAYINIZ

İnstagram Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir