Gündem

Hakkâri Şemdinli’de teröristlerle çıkan çatışmada bir asker şehit oldu!

Hakkari şemdinli ilçesinde PKK/PYD’li teröristlerle girdiği çatışmada bir askerimiz ağır yaralanmış ve olay yerine gelen halikopterle hastaneye kaldırılmıştır. Ağır yaralanan askerimizden bu gün acı haber geldi. Şehit olan askerimizin haberini Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kendi sitesi üzerinden duyurduldu. 

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Hakkâri ili Şemdinli ilçesinde 20 Ekim 2019 tarihinde bir kahraman silah arkadaşımız teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilmiş, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz” denildi.

Acı haber, şehit Ekşioğlu’nun merkez Yakutiye ilçesine bağlı Altıntepe köyünde yaşayan ailesine, askeri yetkililerce verildi. 1’i kız 4 çocuk sahibi Arzu- Mustafa Ekşioğlu çifti, en büyük çocuklarının şehit olduğu haberiyle gözyaşı döktü.

Bekar olduğu öğrenilen şehidin evine ve köyün sokaklarına, Türk bayrakları asıldı. Şehit piyade er Sezai Ekşioğlu’nun cenazesinin, akşam saatlerinde hava yoluyla Erzurum’a getirileceği, pazartesi günü düzenlenecek tören sonrası toprağa verileceği belirtildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir