Kamu Haberleri

2019 Mübaşir, Zabıt ve İcra Katibi İle İKM Alımlarında KPSS ve Yaş Şartı Değiştiriliyor Mu?

2019 yılında binlerce aday tarafından merakla beklenen alım ilanlarından bir tanesi ise Adalet Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan alımlar. Bakanlık 2019 yılı içinde en büyük personel alımı yapacak kurumların başında geliyor. 

Hal böyle olunca adaylar başvuru şartlarında değişiklik ve düzenleme yapılmasını istiyorlar. Bu konuda iki şart ön plana çıkıyor. Ayrıca Adalet Programlarından mezun adayların da bu konuda talepleri var. 2019 Adalet Bakanlığı personel alımlarına dair son durumu sizlerle paylaşıyoruz. 

2019 ADALET BAKANLIĞI 8 BİN PERSONEL ALIMI

Adalet Bakanlığı tarafından yayımlanacak olan personel alım ilanı ile 8 bin personel alımı gerçekleştirilecek. Halen 71 bin olan bakanlık personel sayısının 2019 yılında hizmet standartlarının artırılması kapsamında 79 bin olması hedefleniyor. Bu kapsamda çok sayıda kadroda personel alımı yapacak

Hangi Kadrolardan Alımlar Yapılacak?

Adalet Bakanlığı’nda öne çıkan pozisyonlar ise şunlar, İnfaz Koruma Memuru, İcra Katibi, Zabıt Katibi, Mübaşir, Memur, Sağlık Personeli, Tekniker, Teknisyen ve Diğer memur pozisyonları. 

İLK TALEP: 70 KPSS 60’A İNDİRİLSİN

Adalet Bakanlığı tarafından yayımlanacak olan personel alım ilanında en merak edilen şartlardan biri KPSS şartı. 2018 yılında 70 KPSS puanıyla başvuru kabul eden bakanlığın 2019 yılında bu puan şartını 60’a düşürmesi ve mülakata çağrılacak personel sayısını artırılması talep ediliyor. 

İKİNCİ TALEP: YAŞ ŞARTI KALDIRILSIN

Adalet Bakanlığı tarafından yayımlanan personel alım ilanlarında bölüm şartı olmaması adayların başvuru yapmasına imkan tanıyor. Bu kapsamda yaşı 35’ten büyük adaylar bu konuda mağdur olduklarını ve yaş şartının tamamen kaldırılması gerektiğini ifade ediyorlar. Adaylar bu konuda ciddi çalışmalar yaparak seslerini duyurmaya çalışıyorlar. 

ÜÇÜNCÜ TALEP: ADALET MEZUNLARINA ÖNCELİK VERİLSİN

Söz konusu alımlar için ise diğer bir talep ise Adalet Bölümü mezunu adaylara atamalarda öncelik tanınması için oldu. Adalet mezunları bu kadrolara kendi bölümlerinden mezu adayların atanması gerektiğini bildiriyorlar. 

YORUM YAPARAK TALEPLERİNİZİ VE SESİNİZİ DUYURUN

Adalet Bakanlığı’nca yapılacak personel alım ilanları için haberimizin altına üye olmadan yorum yapabilirsiniz. Bu sayede taleplerinizi dile getirebilir ve sesinizi duyurabilirsiniz. Buna göre,

* 70 KPSS Puan Şartı Değiştirilmeli Mi?

* 35 Yaş Şartı Devam Etmeli Mi, Kaldırılmalı Mı?

* Alımlar yalnızca, Adalet ile İlgili Bölümlerden Mi Yapılmalı?

Düşüncelerinizi yorum olarak yazın.

ADALET BAKANLIĞI İLANLARI İLE İLGİLİ TÜM GELİŞMELER İÇİN BİZLERİ TAKİP EDİN

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Twitter Sayfamız için TIKLAYINIZ

İnstagram Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir