Ekonomi

İntibak Yasası Bekleyen Emeklilere 300 TL’lik Maaş Artışı

2000 ylından sonra emekli olan emekli vatandaşlar intibak yasasını merakla takip ediyorlar. Bu konuda TBMM’den atılacak adımı bekleyen emekli vatandaşlar yasanın kabul edilmesini ve maaşlarda iyileştirme olmasını bekliyorlar.

Bu düzenleme için Anayasa Mahlemesine başvuru yapan emekliler için mahkemenin TBMM kararını işaret etmesi üzerine meclisten karar çıkmasını bekliyorlar. Durum bu şekilde olurken Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Kazım Ergün konuya dair başka bir formül bulduğunu dile getirdi. 

EMEKLİLERE 300 TL’LİK MAAŞ ARTIŞI

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün 2000 yılından sonra emekli olan vatandaşların beklediği intibak yasası konusuna dair önerisinde şu ifadeleri kullandı. “2000 sonrası emekli olanların alt sınır aylık bağlama oranı yüzde 35’ten yüzde 60’a yükseltilirse, güncelleme katsayısı olarak büyüme oranının yüzde 100’ü dikkate alınırsa, emekli aylıklarında yaklaşık 300 liralık artış olur” Kazım Ergün konuşmasında ayrıca intibak bekleyenlere yönelik yeni formül ile 2000 yılı sonrasında emekli olanlarda taban aylığın bin 160 liraya çıkacağını ifade etti.

İntibak Yasası konusunu Anayasa Mahkemesine kadar uzanan bir süreç izlemişti. Anayasa Mahkemesi ise konuya ilişkin kararında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden alınacak kararı işaret etmişti.

Emekli Maaşlarına İlişkin Haberlerden anında haberdar olmak için bizleri takip edin. 

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Twitter Sayfamız için TIKLAYINIZ

İnstagram Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir