Gündem

Çek Mağdurları Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi: “Hapis yatarak borç ödenmiyor!”

2016 yılında yapılan değişiklik sonucunda verdikleri çekleri ödeyemeyen sanayici ve esnafa beş yıla kadar hapis cezası veriliyor. Borcunu ödeyemeyen sanayici ve esnaf hapse giriyor ama borcu devam ediyor. Bu adli para cezasını devlete ödemesi durumunda hapisten çıkabiliyor ancak alacaklısına borcu devam ediyor. Çek mağdurları bugün seslerini duyurmak için Twitter’da bir araya geldiler.

160 BİN SANAYİCİ MAHKEMELİK

Şu anda bu durumda olan ve davaları devam eden 160 bin sanayici ve esnaf var. Kısa vadede 40 bin kişinin  hapse girme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu CHP’liler mecliste zaman zaman dile getirdiler.

Twitter’da konu hakkında fikir beyan eden vatandaşlar “Ekonomik suça ekonomik ceza’ ilkesine uygun bir şekilde, ortak akıl çerçevesinde oluşturulacak çözümlerle her iki taraf içinde yaşanan bu mağduriyetlerin bir an önce giderilmesi için, çeklerin sigortalanması ve çeklerden doğacak risklere bankaların da ortak olması gibi çözüm önerilerinin de tartışıldığı gerekli düzenlemeler yapılmalı ve çek mağdurlarının  tekrar üretime başlamasının imkanları yaratılmalıdır.” görüşünü dile getirdiler.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir