Personel Alımı

Bakan Soylu Açıkladı: Aday Polislere Müjdeli Haber! Polis alımları artacak

Antalya  AFAD İl Müdürleri Türkiye Afet Müdahale Planı Değerlendirme Toplantısı ‘na katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu , burada önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu yaptığı açıklamada , jandarma bünyesindeki arama kurtarma timleri gibi Emniyette de aynı şekilde bir birim oluşturulacağını söyledi. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konu ile ilgili yaptığı açıklamada  “Jandarma Arama Kurtarma timleri gibi aynısı hem çevik kuvvette hem de özel harekatta arama kurtarma timleri AFAD’la koordineli bir şekilde oluşturulacak. AFAD’ın ihtiyaçları çerçevesinde oluşturulacak. Onun hemen akabinde Sahil Güvenlik Komutanlığına geçeceğiz, oranın da kendine ait özellikleri var” şeklinde konuştu.

BAKAN SOYLU’NUN İŞARET ETTİĞİ YENİ BİRİME ÖRNEK JAK TİMLERİ HAKKINDA…

Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri kimi zaman depremzedelere uzanan yardım eli, ormanda yolunu kaybedenlerin sesi, kimi zaman da sel, su baskını gibi doğal afetlerde Türkiye’nin dört bir yanında vatandaşın yardımına koşan Jandarma Komutanlığının en gözde ekiplerinden.

JAK, yurt içi ve yurt dışında meydana gelebilecek her türlü doğal ve insan kaynaklı afetler başta olmak üzere dağ, mağara, kanyonlarda, su altında arama kurtarma faaliyeti icra etmek maksadıyla 1 Eylül 1999 tarihinde Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı bünyesinde Ankara’da kuruldu.

JÖAK Komutanı Tuğgeneral Mustafa Başoğlu, JAK Tabur Komutanlığı’nın Afet Arama Kurtarma Bölükleri ile Dağcılık, Sualtı ve Köpekli Arama Kurtarma Timlerinden oluşan Özel Arama Kurtarma Bölüğü’nden oluştuğunu ifade etti.

Tuğgeneral Başoğlu, timlerin ülkenin tamamında görev alabilecek şekilde eğitim aldıklarını dile getirdi.

“Taburumuz kurulduğu günden bu yana Bingöl depremi, Konya’daki Zümrüt Apartmanı faciası, Van depremi ve Soma’da maden ocağında meydana gelen göçük olayında görev almıştır. Bugüne kadar 380 olaya müdahale edilmiş ve bu görevler esnasında 83 vatandaşımız sağ olarak kurtarılmış, 287 vatandaşımızın da cenazesine ulaşılmıştır.”

Tuğgeneral Başoğlu, personel alımına ilişkin de bilgi verdi : 

“Yapmış olduğumuz görev hayat kurtarmaya yönelik olduğu için aradığımız ilk husus gönüllülük. Bununla birlikte gönüllü personellerin arasından fiziki yeterliliği uygun olanları seçiyoruz. Tabura katılan personel iki hafta süreyle intibak ve oryantasyon eğitimine tabi tutuluyor. Eğitimi başarıyla bitirenler, ardından 8 haftalık arama kurtarma yeterlilik eğitimine de tabi tutuluyor ve ardından kendi branşlarına göre eğitimleri devam ediyor. Eğitimlerimizi gerçek mekanlarda yapmaya çalışıyoruz. Fiilen görev alabileceğimiz her yer bizim eğitim alanımızdır.”

Ülke genelinde olduğu gibi İçişleri Bakanlığının talimatıyla yurt dışında da görev alabileceklerini aktaran Tuğgeneral Başoğlu, “Birliğimiz mesai saatleri içinde bir saatte, mesai saatleri dışında 3 saatte askeri veya sivil havaalanlarında hazır olacak imkan ve kabiliyete sahip. Teknik ve teknolojik olarak da tüm donanım mevcuttur. JÖAK her yerde, bize verilebilecek her türlü görevi her zaman yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

Kadın astsubaylar daha çok kadın afetzedelerin aranması, kurtarılması ve iletişime geçilmesi konusunda faaliyetlere katılıyor. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir