Ekonomi

Öğrenciye Kefilsiz Kredi Veren Bankalar

Öğrenciler kefilsiz kredi imkanından faydalanmak için bankaların kefilsiz kredi seçeneklerini araştırmaktadır.

Eğitim giderleri öğrencilerin bazen altından kalkamayacağı bir hal almakta ve imdada bankaların sunduğu düşük faizli eğitim kredileri yetişmektedir. Ancak çoğu banka öğrencilere kredi kullandırırken ya teminat ya da kefil istemekte bu şartları taşımayanlar kredi imkanından yararlanamamaktadır.

Sayıları az olmakla birlikte bazı bankalar öğrencilerden herhangi bir kefil talep etmeden kredi verebilmektedir. Kredi başvurusunun olumlu karşılanması için öğrencinin kredi notunun düşük olmaması ve bankalara ödenmemiş kredi kartı ve kredi borcunun bulunmaması aranan şartlar arasındadır.

Öğrenci Kredisi İçin Hangi Belgeler İstenmektedir?

Öğrenciye kredi veren bankalar kefil istememekle birlikte aşağıdaki belgeleri kredi başvurusunda bulunan öğrencilerden talep etmektedir. Bu belgeler şunlardır;

  • Kimlik belgesi
  • Öğrenci belgesi
  • Gelir belgesi ya da kira, faiz geliri gibi yan gelirinin olduğunu gösteren belgeler
  • İkametgah belgesi
  • Son 3 aya ait güncel fatura örneği

Öğrenciye Kefilsiz Kredi Kullandıran Bankalar ve Şartları

Kredi veren bankalar kefilsiz kredi kullandırma seçenekleri ile müşterilerine cazip teklifler sunmakta ve öğrencilerde bu fırsatlardan kendilerine uygun olanını seçmektedir. Bazı bankaların kefilsiz kredi seçenekleri ve şartları şu şekildedir;
 

  • Yapı kredi öğrenci kredisi; Öğrencilere ve öğrenci velilerine 36 aya varan vade seçenekleriyle ihtiyaç kredisi kullandırılmaktadır. Kredi limiti şube tarafından belirlenmekle birlikte sabit bir gelirinin olduğunu belgelemek kredi başvurusunun olumlu sonuçlanması için gerekli görülen şartlardandır. Faiz oranları seçilen vade tutarı ve limite göre değişkenlik gösterdiği için banka ile bizzat görüşmek gerekir. Kredi finansmanı boyunca öğrenciye hayat sigortası yapılmaktadır. Yukarıdaki belgelere ek olarak eğitim masrafına ait faturalarda ibraz edilmelidir.

 

  • QNB Finansbank; Erasmus’a gidecek öğrencilere 1 yıllık yüksek lisans için 83.000 TL iki yıllık yüksek lisans için 125.000 TL kredi kullandıran Finansbank’tan kredi alabilmek için kabul alınan okuldan verilen evraklar ile banka şubelerine müracaat edilmesi gerekmekte. Teminat ve kefil istemeyen öğrenci kredisinden uygun faiz ve vade seçeneklerinden yararlanılabilir. Ayrıca yurt içi eğitimlerine de finansman sağlayan QNB Finansbank 50.000 TL üst limit tutarı 36 aya varan vade ve aylık %2,22 faiz oranlarıyla öğrencilere de ihtiyaç kredisi kullandırırken herhangi bir teminat ya da kefil istememekte. Bu krediden yararlanmak için öğrencinin gelirinin belgelenmesi şartının arandığı Finansbank kredisine başvurular banka şubelerinden yapılabilmektedir.

Kamuilanlari.com Özel İçerik

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir