Gündem

Hulusi Akar’dan Yeni Sistemde Askerlik Süresinin Ne Kadar Olacağına İlişkin Açıklama

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar merakla beklenen yeni askerlik sistemine dair açıklamalarda bulundu. Bu konuda gündemde olan konu başlıklarını değerlendiren Hulusi Akar askerlik süreci, meslek liselilerin durumu ve erlere sigorta durumu konularında bilgi verdi.

YENİ ASKERLİK SİSTEMİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Hürriyet Gazetesi’nden Vahap Muyar; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın günübirlik Rusya ziyareti için Moskova’ya hareketinden önce havalimanındaki sohbet sırasında konuşulan konulara dair bir yazı yazdı. 

Söz konusu yazıda yeni askerlik sisteminde detayların nasıl olacağına ilişkin ayrıntılarda yer aldı. Bu kapsamda yeni askerlik sisteminde er maaşlarının 600 TL’ye çıkarılması konusunda çalışmaların olduğunu ifade eden Hulusi Akar ayrıca her askerin sigortalı olması konusunda da çalışmalar yapılacağına değindi. 

Askerlik sürecinin ne olacağına ilişkin de açıklamalar yapan Hulusi Akar konuşmasında, farklı seçenekler üzerinde çalıştıklarını 6 aya mı iner, 9 ayamı, yoksa 12 ayamı bu tür seçenekler üzerinde çalıştıklarını açıkladı. 

Askerlik Sistemi İle Yayımlanan Haberin Detayları

* Yılda 400 bin gencimizi askere alıyoruz. Kalan 300 bin kişinin yeni bir yığılmaya yol açmaması için “bedelli askerlik”e yönlendirilmesi söz konusu olacak.

* Askerlik süresi ile ilgili farklı seçenekler üzerinde durduklarını bildirdi: 9 ay mı, 12 ay mı olur, 6 aya mı iner, hepsi ile ilgili ayrıntılı çalışıyoruz.

* ‘Er’ler ile ilgili düşünceyi paylaştı: ‘er’lerimiz şu anda ayda 300 lira harçlık alıyor. Bu çok düşük. Belki 600 liraya çıkarılabilir. Ayrıca,‘er’lerimizin askerlikleri başladığı andan itibaren SGK’lı yapılması da gündemimizde var.

* Meslek lisesi mezunlarına değindi: Meslek lisesi mezunları askerlikte kendilerini rahatlatmak için mutlaka üniversiteye gitme çabası içine giriyorlar. Meslek lisesi mezunları için de farklı modeller üzerinde duruluyor.

* Emeklilik dönemi yaklaştıkça birçok erkek, süresini tamamlamak açısından SGK’da “askerlik dönemi borçlanması” arayışına giriyor. SGK’lı ‘er’lik bu arayışı ortadan kaldıracak doğru bir adım olacak.

Bedelli Askerlikte 21 Gün: “Bedelli askerlikte ‘parayı ver, iş bitsin’ gibi bir uygulama olmasın. Çocuklar mutlaka askere alınsın. Kısa süre de olsa askerlik, gençlerimize hayatı öğretiyor” dedi. 21 günlük bedelli askerlik kararı alırken bütün bu detaylar düşünüldü.

Askerlik Sistemi İle İlgili Gelişmelerden Haberdar olmak için mobil uygulamamızı telefonunuza indirin.

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Twitter Sayfamız için TIKLAYINIZ

İnstagram Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir