Gündem

Kılıçdaroğlu: Türk Subaylar ve Askeri Katar Ordusunun Emrinde Çalışacak Mı?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey’in tanıtım toplantısına katıldı. Burada bir konuşma yapan Kemal Kılıçdaroğlu açıklamalarında geçtiğimiz haftalarda sıkça konuşulan tank palet fabrikası konusunda açıklamalarda bulundu. Bu konuda Cumhurbaşkanlığı makamını çok sert ifadelerle eleştiren Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını sizlere aktarıyoruz.

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NDAN SERT AÇIKLAMALAR

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlanan tank palet fabrikasının satışına dair karar çok konuşulmuştu. Bu konuya dair hem muhalefet hemde hükümet kanadından açıklamalar yapılmıştı. Bu açıklamalara bir yenisi daha eklendi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, tank palet farbrikasının özelleştirildiğini ifade ederek şu konuşmayı yaptı.

Türk subay ve askeri katar ordusunun emrinde çalışacak mı çalışmayacak mı?

”Tank palet fabrikasını özelleştiriyorlar. ‘Bu bir özelleştirme değil’ diyorlar. 20 Aralık 2018’de bizzat kendi kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı, tank palet fabrikası özelleştirildi. Sorumlarım şu: Bu fabrikayı özelleştirmeye karar verdiniz, kararname çıkardınız, bir değer tespit komisyonu kurdunuz mu? Böyle bir kurum kurduysanız fabrikanın değeri nedir? Fabrikayı değer tespit komisyonu yaptıktan sonra ihaleye çıkıyorsunuz, bir ihale komisyonu oluşturdunuz mu? İhaleyi yaptınız mı? İhale yapıldıysa ne zaman, nerede yaptınız? Resmi Gazete’de ne zaman ilan edildi Hangi usule göre ihale yapıldı?İhaleyi aldığını söyleyen Katarlılara gelir garantisi verdiniz mi?Tank palet fabrikasını BMC firmasına 49.9’unu Katar ordusuna satıyor. Katar ordusuna bu yüzde 49.9’u kaça sattınız? Türk subay ve askeri katar ordusunun emrinde çalışacak mı çalışmayacak mı? Eğer ihale yapmadan Katar ordusuna verdiysen, hangi kanuna göre verdin?”

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir