Ekonomi

2019 Ocak Ayı Açlık ve Yoksulluk Sınırı Rakamları Açıklandı

Bilindiği üzere Türk İş Sendikası her ay düzenli olarak bazı araştırmalarda bulunuyor ve bu araştırmaların sonuçlarını kamuoyu ile paylaşıyor. Bu kapsamda Ocak 2019 açlık ve yoksulluk sınırı rakamlarına yönelik yapılan araştırma sonuçları da açıklandı.

Türk İş tarafından açıklanan rakamlara dair detaylar şöyle;

TÜRK İŞ AÇLIK VE YOKSULLUK RAKAMLARINI AÇIKLADI

Türk İş tarafından gerçekleştirilen açlık sınırı araştırmasına göre dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı 2 bin 8 TL olarak açıklandı. Açıklanan bu rakama göre, açlık sınırı ilk defa asgari ücretin altında kalmış oldu. Yoksulluk sınırına ilişkin yapılan açıklamada ise dört kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı 6 bin 543 TL olarak duyuruldu. Bekar bir çalışanın yaşam maliyeti ise 2 bin 452 TL olarak duyuruldu. Türk İş tarafından yayımlanan basın açıklamasında ayrıca gıda fiyatlarında yaşanan artışa da değinildi. Bu konuda hükümetin müdahelelerinin olduğunun bildirildiği açıklamada bu önlemlerin işe yaramadı ve artışların devam ettiği açıklandı. 

Yapılan açıklamanın sonunda 2018 yılının son aylarında gıda fiyatlarında düşme tahmin edildiği ancak fiyatların bir türlü inmediği vurgusu yapıldı. Bu çerçevede Türk İş’in bundan sonraki süreçte gıda fiyatlarının artacağını öngördüğü ifade edildi. 

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir