Kamu Haberleri

Maden Kazalarında Hayatını Kaybedenlerin Yakınlarına Sürekli İşçi Atama Teklifleri Yapıldı

Atamalar Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılıyor. 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun geçici 66. maddesi ile yapılan düzenleme; 10/6/2003 tarihi ile 13/5/2014 tarihi arasında kömür ve linyit madenlerinin yer altı işlerinde meydana gelen iş kazası sonucunda hayatını kaybeden sigortalı yakınlarının kamu kurum ve kuruluşlarının sürekli işçi unvanlı kadrolarında istihdam edilebilmesini öngörüyor.

İlgili madde metninde, “Birinci fıkrada belirtilen nedenlerden dolayı ölen sigortalının eş ve çocuklarından birisi, eşi ve çocuğu yoksa kardeşlerinden birisi olmak üzere toplam bir kişi, ilgili mevzuatta aranan şartlara tabi olmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarının sürekli işçi kadrolarında istihdam edilir.” deniliyor.

Dolayısıyla sürekli işçi olarak atanma hakkı, öncelikle maden kazalarında ölen kişilerin eş ve çocuklarına tanınan bir hak. Ölen kişinin eşi veya çocuğu yoksa, kardeşlerinden birisi atanabiliyor.

Bu kapsamda Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığınca hak sahibi oldukları tespit edilerek kamu kurum ve kuruluşlarının sürekli işçi unvanlı kadrolarına atama teklifleri yapılmak üzere Devlet Personel Başkanlığına bildirilen 13 hak sahibi için 19 Kasım 2019 tarihinde bilgisayar ortamında kura işlemi gerçekleştirilmiştir.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığınca yeni bildirimler yapıldığı sürece hak sahipleri için önümüzdeki dönemde de kura işlemi gerçekleştirilmeye devam edeceği bildirildi.

ATAMA KURA SORGU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir