Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Maden İşçilerine Kadro ve İstihdam Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti İl Seçim İşleri Başkanları Toplantısına katıldı. Burada bir konuşma gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan gündemin merak edilen konularına dair açıklamalarda bulundu. 

Bu kapsamda partisinin yerel seçim çalışmalarına dair açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, teşkilatını uyarılarda bulunarak dinç olunmasını istedi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN İSTİHDAM AÇIKLAMASI

Konuşmasında ayrıca ekonomi gündemine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan Nişasta bazlı şeker üretim kotasının arttırılmasının beklendiğini fakat bunu düşürüleceğini, vatandaşın sağlığına zarar verecek her türlü maddeye karşı mücadele edileceğini vurguladı. Daha kömür üretimi konusunda açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında önemli ifadeler kullandı. 

Soma’da çalışan 2400 işçinin kadrolu olarak sözleşme yenileyeceği müjdesini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 kişilik istihdam müjdesini de açıkladı.

”Bir başka müjdemiz , kömür üretimiyle ilgili. Şu anda Türkiye’de kömür üretimi 20 milyar tona ulaştı. Bu amaçla bakanlığımıza bağlı kurumlarımıza ait 7 sahayı daha işletmeye açarak, kömür üretimini arttırdık. Geçtiğimiz yıl 101 buçuk milyon ton kömür üretimiyle cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık. Bu vesileyle Manisa Soma’daki kardeşlerimize müjde vermek istiyoruz. Buradaki sözleşmeler sona ermek üzeredir, buradaki madenler TKİ’ye ait bir şirket tarafından işletilecektir. Buradaki işçilerin tamamı kadrolu olarak (2400 işçi) aynı maaş ve şartlarda çalışmaya devam edecektir. Soma’daki yeni işletmeye açılacak sahalarda yatırımcılarımız 10 bin kişiyi istihdam edecek.”

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir