Personel Alımı

İçişleri Bakanı Soylu Müjdeledi! Jandarmaya 3 Bini Kadın Olmak Üzere Personel Alımı Yapılacak!

Askeri personel alımları içinde Jandarma Genel Komutanlığı  Personel Alımları doğrudan dikkat çekiyor. Emniyetteki güven masalarının benzeri Jandarma için kurulacak. İçişleri Bakanı süleyman Soylu, TBMM Bütçe Komisyonunda yaptığı konuşmada alımlar ilgili detayları paylaştı. Buna göre bu başlıkta yapılacak alımlarda tercih kadınlardan yana kullanılacak. İş tanımı ve genel nitelikler açısından Bakan Soylu şu bilgileri paylaştı:

  • Güven masalarına kadın personel alınacak,
  • Kadınlara hem polislik hem halkla ilişkiler eğitimi verilecek
  • Vatandaşlarımızın polis merkezi amirliklerine ve jandarma karakol komutanlıklarına girdiğinde kendilerini karşılayacak, sorunuyla ilgil enecek, onları yönlendirecek bayan personellerimizin çalıştırılacağı bir uygulamadır.
  • 3 bin kadın personel alınacak.

Geçtiğimiz günlerde bir programa katılan İçişleri Bakanı Soylu, ülke genelindeki 75 jandarma karakoluna personel alımı olacağının müjdesini de vermişti. 

75 JANDARMA KARAKOLUNA YÜZLERCE ALIM NE ZAMAN OLACAK?

Alımlara dair henüz herhangi bir şart veya gün bilgisi yayınlanmadı. Soylu’nun açıklamalarına göre şu an hazırlık aşaması sürüyor ve mümkün olan en kısa sürede alım için başvurular kabul edilmeye başlayacak.

İçişleri Bakanı Soylu’nun duyurduğu bir başka detayda ise karakollara alınacak personel alımlarında ise  kadın-erkek fark etmeden olacağının altını çiziliyor.

BU ARADA BUGÜN 1.DÖNEM 2.GRUP UZMAN ERBAŞ AADAYLARI İŞLEM DURUMU HAKKINDA DUYURU YAYINLANDI!

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı, personel temin sistemi üzerinden ‘1.Dönem II. Grup Uzman Erbaş Adayları İşlem Durumu’ başlığıyla duyuru yayımladı. 1 Dönem II. Grup Uzman Erbaş duyurusu ardından 4. Grup erbaş alımı için de araştırmalar hız kazandı.

JANDARMA UZMAN ERBAŞ ALIMINDA SON DURUM

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı’ndan 21 Kasım Perşembe günü yeni bir duyuru geldi. Kurum tarafından yapılan son açıklamada, 2019-1 dönem II. grup uzman erbaş adaylarının işlem durumu sorgulama yapabileceği bildirildi. Peki, 4. Grup erbaş alımı ne zaman yapılacak?

Jandarma 3. grup seçim aşamaları ekim ayında sona ermişti Ekim ayında seçim aşamalarının sona ermesinin ardından kasım ayı sonunda 4. grup duyurusunun gelmesi ve adayların aralık ayında seçim aşamalarına alınması bekleniyor.

ÇAĞRILMAYAN ADAYLARIN ÇAĞRILMASI PLANLANMIŞTI

2019/1 uzman erbaş sınavları sonrasında; Jandarma Genel Komutanlığının personel temin yetiştirme planları ve artan uzman erbaş ihtiyacı doğrultusunda başvuru kılavuzunda belirtilen esaslar dâhilinde sınava çağrılmayan adayların tamamının, müteakip dönemde yapılacak sınavlara çağrılması planlanmıştı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir