Gündem

İŞKUR Hem Suriyeli Hem Türk Vatandaşı Personel Alımı Yapacak

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü arasında bir projeyi hayat geçirmeye hazırlanıyorlar. Bu proje ile toplam 15 bine yakın personel istihdamı gerçekleştirilmesi hedeflenirken alımların 7 bin 400′ ünün Suriyeli olacağı, 7 bin 400 kişinin ise Türk vatandaşı olacağı belirtiliyor. 

İŞKUR 7 BİN 400 SURİYELİ PERSONEL ALIMI YAPACAK

Türkiye İş Kurumu aracılığıyla başlatılan proje kapsamında İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya açıklamalarda bulundu. Cafer Uzunkaya yapmış olduğu açıklamasında iş başı eğitim programlarına değindi ve bu programlardan mezun olanların istihdam sayısının yüzde 92’sinin bir yıldan daha uzun süredir istihdamda kaldığını açıkladı. 

İstihdam Destek Projesinin amacına uygun devam edeceği bilgisini veren Cafer Uzunkaya ”Hem Suriyeli kardeşlerimizin hem de Türk vatandaşlarımızın bu projeden istifade etmesini sağlayacağız. Bugün açılışını yaptığımız proje hem Türk vatandaşlarının hem de geçici koruma altındaki kişilerin istihdamının artırılmasına katkı sağlayacak. Geçici koruma altındaki kişilerin kendi ayakları üzerinde durmalarına destek verilmesi büyük önem taşıyor. Umut ediyoruz ki, bu projenin çıktıları iyi uygulama olarak tüm dünyaya örnek olacak. ” dedi. 

Suriyeli vatandaşların ve Türk vatandaşlarının ekonomide katkı sağlaması, sanata, çalışma hayatındaki süreçlere etki edebilmesi amacıyla istihdamın hedeflendiği belirtilerek, çalışmaların tamamlanmasıyla beraber koruma altındaki Suriyeli vatandaşların da iş gücüne dahil edileceği vurgulanıyor.

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir