Gündem

HAK İş: Mahalli İdarelerdeki İşçilere de İlave Tediye Ödemesi Yapılsın

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan sürekli işçi kadrolarına tediye ikramiyesi verilmesi yönündeki düzenleme yürürlüğe girdi. Bu kapsamda işçilere 4 taksit halinde 52 günlük ilave tediye ödemesi yapılacak. İşçilerin maaşlarına göre yapılan bu ödemelerin ilk taksiti de Ocak ayı sonu itibariyle ödendi. 

HAK İŞ BAŞKANINDAN AÇIKLAMA 

Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ilave tediye konusunda yazılı bir açıklamada bulundu. Resmi Gazete’de yer alan düzenlemenin hatırlatıldığı açıklamada ilave tediye ödemelerinin mahalli idarelerde çalışan işçilere ödenmediği ifade edildi. 

Anayasal eşitlik açısından bu ikramiyelerin kamuda çalışan tüm işçilere ödenmesi gerektiğini ifade eden Mahmut Arslan şu sözleri kullandı. Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın mahalli idarelerde çalışanlara ilave tediye ikramiyesi ödenmesine ilişkin açıklaması. 

Mahalli İdarelerde Çalışanlara da İlave Tedite Ödensin

”Kamu kurum ve kuruluşlarında eskiden beri kadrolu çalışanlar, 696 sayılı KHK ile kamu kurum ve kuruluşlarının sürekli işçi kadrolarına geçişi yapılanlar ile mahalli idarelerin sürekli işçi kadrolarında çalışmakta olan işçilere ilave tediye ödemesi yapılmasına karşın, mahalli idarelere ait şirketlerde aynı işyerlerinde, aynı işleri yapan işçilere ilave tediye ödemesi yapılmaması, Anayasanın 10. maddesinde düzenlenen “Kanun önünde eşitlik” ilkesine ve sosyal devlet ilkesine aykırıdır. Yargıtay’ın içtihatları esas alınarak, yerel yönetimlerin şirketlerinin çalışanlarına ilave tediye ödemesi yapılmaması, hakkaniyete de aykırılık teşkil etmektedir. HAK-İŞ olarak, işçiler arasında ayrımcılığa, işyerlerinde çalışma barışının ve huzurun bozulmasına neden olan bu düzenlemeden vazgeçilmesini, mahalli idarelerin şirketlerinde çalışan işçilere de ilave tediye ödenmesi konusunda gerekli yasal düzenlemenin acilen yapılmasını talep ediyoruz.”

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir