Ekonomi

Çalışan Annelere Devletten Büyük Destek ! 7 Bin 470 TL Verilecek

Annelere yapılacak çocuk, doğum ve süt parası gibi ödemeler Ocak ayı itibarıyla asgari ücret artışına ve enflasyona göre zamlanacak ve Ocak ayından sonra doğum yapacak annelerin eline en az 7 bin 470 TL geçecek. Devlet tarafından çalışan annelere verilen desteğe ilişkin detayları haberin devamında okuyucularımızla paylaşıyoruz.

ÇALIŞAN ANNELERE DESTEK

Posta Gazetesinin aktardıklarına göre devlet tarafından annelere çeşitli destekler sağlanıyor. Bu destekler her yıl düzenli olarak artıyor. Bu bağlamda ‘çocuk parası’, ‘doğum yardımı’, ‘süt ve emzirme parası’, ‘yarım gün çalışma desteği’ ve ‘kreş yardımı’ kapsamında ödemeler yapılıyor.

Çalışan annelere ilk çocukta 300 TL ikinci çocukta 400 TL ve üçüncüde 600 TL ödeme yapılırken bu ödemeler sabit ve son 2 yıldır değişiklik yaşamadı. 2020 yılında ise bir düzenleme olursa bu ödeme tutarı artacak.

Konu ile ilgili olarak doğum yapan kadınlara 2019 yılı için 180 TL emzirme ödeneği verilirken anne sigortalı değilse ödme babaya yapılıyor. Bu tutar ise Ocayı ayı itibarıyla SGK Yönetim Kurulu bir önceki yılın enflasyonuna göre belirliyor.

Ayrıca en düşük yani asgari ücretle çalışan anneye şu anda 2.020 liralık maaş üzerinden yapılan ödeme doğum rapor parası kapsamında 6 bin 367 TL olurken maaş arttıkça ödeme tutarı da artıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir