Ekonomi

KOSGEB Yazılım Geliştirme Desteği Nasıl Alınır?

Yazılım geliştirme için KOSGEB’in desteği ile yazılım sektöründekilere müjdeli haber verildi.

Kosgeb Destekleri 2019 yılında yazılımcılık faaliyetlerini de kapsamaya başladı. Bu doğrultuda da programdan yazılımcıların da yararlanması için 700 milyon liralık ayrılan bütçeden tam 200 milyon Türk lirası yazılımcılar için ayrılmış bulunmakta. Ayrıca 700 milyon liralık bütçenin 500 milyon lirası da imalat sektörüne ayrıldı ve imalat sektöründeki vatandaşları sevindirdi. Müjdeli haber Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı tarafından esnaflara verildi.

KOSGEB Yazılım Geliştirme Desteği’nden Faydalanmak için İlk Adım Nedir?

Kosgeb kredi şartlarından ilki, diğer desteklerde de olduğu gibi, zorunlu olan eğitimlerin tamamlanmasıdır. Bu eğitimler KOSGEB resmi internet sitesinde ne zaman ve nerede yapılacağı ile ilgili detayları ile birlikte bulunmaktadır. Size en uygun dönemi seçerek kurslara ücretsiz bir şekilde başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Başvurunuzun kabul edilmesi durumunda ise, eğitimlere belirtilen süreler dahilinde girmelisiniz. Eğitim sürelerinin tamamlanmaması halinde eğitim sertifikası alamaz ve dolayısı ile KOSGEB desteğine başvuruda bulunamazsınız. Alacağınız sertifika da tıpkı kursun kendisi gibi ücretsiz olarak verilmektedir.

KOSGEB Yazılım Geliştirme Desteği Başvurusu için İş Planı

Kosgeb girişimcilik desteğinden faydalanmanız için, KOSGEB Müdürlüğüne bir iş planı sunmanız istenir ve sunmuş olduğunuz iş planı müdürlük tarafından detaylı bir şekilde incelenerek değerlendirmeye alınır. İnceleme sonrasında müdürlük sizden değişiklikler ya da eklemeler yapmanızı talep edebilir. İstenilen değişiklikler kısa sürede tamamlanarak teslim edilmelidir.  

Değişikliklerinizi ve eklemelerinizi yaptıktan sonra kurul yeniden iş planınızı değerlendirmeye alacaktır. Bu kurula kimi zaman siz de davet edilebilir ve kurmayı planladığınız iş ile ilgili bazı sorular sorulabilirsiniz. Bu nedenle işle ilgili iyi bir sunum yapmak, ikna edici konuşma yeteneğine sahip olmak, işle ilgili ne yapmak istediğinizi bilmeniz gibi unsurlar son derece önemlidir.

İşin detaylarını bilmemeniz, kötü sunum yapmanız kurul tarafından olumlu olarak değerlendirilmeyecektir. Bu nedenle başvurunuz riske bile girebilir. Örnek iş planı örnekleri incelemeniz ve sunum yapmanız istenirse bu sunuma iyi bir şekilde hazırlanmanız, başvurunuzun kabul edilmesine olumlu etki sağlayacaktır.

Kamuilanlari.com Özel İçerik

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir