Ekonomi

Finans uzmanı İsmail Demirkan’dan asgari ücret zammı hakkında flaş açıklama!

Uzun yıllardır Türkiye ekonomisinde önemli değişikliklerin yapıldığını dile getiren Finans uzmanı İsmail Demirkıran, herkesin merakla beklediği asgari ücret zammı hakkında asgari ücret tespit komisyonu toplantısı öncesinde önemli açıklamalarda bulundu.

İŞVERENİN 3 BİN LİRA ASGARİ ÜCRETİ ÖDEYECEK DURUMU GÖZÜKMÜYOR!

“Ülkemizin ekonomisi son zamanlarda ifade edildiği gibi büyük bir artış sağlamamasından dolayı asgari ücret tespit komisyonu toplantısından çıkacak kararı merakla bekliyoruz.” Diyen Finans uzmanı İsmail Demirkıran, “Çıkacak kararın da 3 bin lira seviyesinde olması da hayal ürünü olarak görüyoruz çünkü bu şartlarda 3 bin lira asgari ücret ile çalışanları sevindirse bile işverenin bu ücreti ödeyecek durumu gözükmüyor.” dedi.

ASGARİ ÜCRET İLE ÇALIŞANLAR MERAKLA BEKLİYOR!

Ayrıca asgari ücret tespit komisyonu toplantısı öncesinde çeşitli vergilerin onaylanarak yürürlüğe girdiğini belirten Finans uzmanı İsmail Demirkıran, “Asgari ücret tespit komisyonu toplantısı öncesinde TBMM’de yeni vergiler ortaya çıkarıldı. Bu vergiler de devletin mevcut varlıklarında sıkıntı yaşamasından kaynaklandığından dolayı ortaya çıktığı görülüyor. Son zamanlarda dile getirilen yeni vergilerin de önümüzdeki günler de torba yasalarda yer alması beklenirken asgari ücret zam oranlarının bu ortamda pek de asgari ücret ile çalışanları memnun etmesi beklenmiyor.” İfadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI HAKKINDA FLAŞ AÇIKLAMA

Asgari ücret zammı konusunda açıklama yapan İsmail Demirkan, asgari ücret ile çalışanların ifade ettiği gibi asgari ücretin 2020 yılında 3 bin lira seviyesinde olması imkansız gözüktüğünü aktararak, “Asgari ücret bu ayın sonunda yapılacak asgari ücret tespit komisyonu toplantısında verilecek kararla kesinleşecek. Bizim tahminimiz asgari ücretin 2 bin 300 ila 2 bin 500 lira arasında değişmesi. Bu rakamlar arasında belirlenecek asgari ücret, asgari ücret ile çalışanları memnun etmese de işverenlerin ekonomik olarak verebileceği miktar olarak görüyoruz. Gerçek bir bakış açısıyla asgari ücret ile çalışanların bu rakamların üzerinde bir rakam beklemesi hayal kırıklığına uğramalarına neden olacaktır” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir