Gündem

Bakan Akar’dan yeni askerlik sistemi açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar yaptığı açıklamada kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve yeni askerlik sistemi konularına değindi.

 Hulusi Akar askere alma sisteminin  1927’deki kanuna paralel olarak düzenlendiğini fakat bu kanunun bütünlüğünü kaybetmesi sebebiyle 26 Haziran’da değerlendirilerek hazırlandığını belirtti

 Herhangi bir zafiyet yok

Akar, yeni askerlik sistemiyle ilgili herhangi bir şekilde yanlışlık, eksiklik, zafiyet doğmadığını, üzerinde durulan en önemli konu, terörle mücadele harekatı, hudutların güvenliği, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki askeri varlığın olduğunu ve buradaki Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Alay’ında herhangi bir zafiyet doğnadığını ifade etti.

 Yedek astsubaylığa çok fazla başvuru var

 Akar 2 yıllık meslek yüksek okulu okuyan adayların bazı avantajlar elde etmek için mesleklerini bırakıp 4 yıllık okul mezunu olmak amacıyla bazı girişimlere başvurduğunu söyleyerek, yedek astsubaylık sistemi ile birlikte bunun ortadan kalktığını ve neredeyse herkesin buna yöneldiğini açıkladı.

Bakan Akar aynı zamanda yedek astsubaylığa başvurunun çok fazla olduğunu ve vatandaşların büyük oranda ilgi göstermelerinin  kendilerini mutlu ettiklerini ifade etti. Asıl amacın bunlardan bazılarının 1 yıllık hizmetlerinin sona erdikten sonra askerlikte kalmalarını sağlanması olduğunu dile getirdi. Buna paralel olarak yetişmiş personelin silahlı kuvvetlere katılmasıyla ek bir eğitim sürecine ihtiyaç duymadan yeterli astsubay ihtiyacının karşılanması hedefleniyor.

“Hiçbir canlıya yapılan şiddet kabul edilemez”

Milli Savunma  Bakanı Hulusi Akar konuşmasının devamında toplumda son günlerde Artan  kadına yönelik şiddetin bakanlığın çalışma alanlarından biri olduğunu da açıkladı.

“Kadınlar bizim annemiz, eşimiz, kardeşimiz. Bu çerçevede bakarak onları el üstünde tutmamız gerek. Herhangi bir şekilde sadece kadına değil hiçbir canlıya şiddeti kabul etmiyoruz” diyen bakan Akar, er ve erbaşlara da olabildiğince bunun felsefi, dini, fikri ve ruhi temel değerlerini anlatıldığını dile getirdi.  

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir