Personel Alımı

İBB Başkanı İmamoğlu duyurdu: Memur alımında onlara öncelik verilecek!

16 Milyon insanın yaşadığı İstanbul’da İBB kariyer sayfası üzerinden her geçen gün personel alım ilanları yayınlanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Belediye tarafından yapılacak personel alım ilanlarında kadınların sayısının düşük olduğunu bundan dolayıda memur alımlarında kadınlara öncelik verileceği açıklandı.

İBB PERSONEL ALIMLARINDA FLAŞ AÇIKLAMA

İmamoğu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak personel alımlarında bundan sonraki süreçte kadın çalışan sayısının arttırılmasının öncelikleri arasında olacağını duyurdu.

KADIN ÇALIŞAN SAYISI DÜŞÜK!

Kadın çalışan sayısının düşük olduğunu bildiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu,”Kadın çalışan konusu sadece toplumsal gereksinim değil, aynı zamanda toplumun yansıması anlamına geliyor. Bu bakımdan zabıta eşittir erkek çalışan gibi bir algıyı oluşturursak Türkiye’nin de bu anlamda hak ettiği yeri göstermemiş oluruz. Bu anlamda şunu ifade edeyim ki bundan sonraki kadro oluşumlarında, memur alımlarında öncelikli bir kadın çalışan ekleme konusunda bir tedbir alınması gerektiğini düşünüyorum. Bu oranlar çok düşük, %7, 8, 9 , hele hele zabıta kadrosunda çok düşük. Bu tarafını önemsiyorum” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir