Kamu Haberleri

Yardımcı Hizmetler Sınıfı Personellerinin Görev Tanımı ve Kadro Talebi

Kamu kurumlarında yardımcı hizmet sınıfında görevli personeller son dönemlerde kadro taleplerini gündeme taşımak için çalışmalar yürütüyorlar. 

Kamu kurumlarında yaklaşık 110 bin yardımcı hizmet sınıfı personel bulunuyor. Bu personeller görev tanımları belirsiz olduğundan dolayı önemli mağduriyetler yaşıyorlar. Bu konuda taleplerini duyurmaya çalışan adaylar kadro ve görev tanımlanması konusunda düzenleme talep ediyorlar. 

KADRO VE GÖREV TANIMLANMASI

Yardımcı Hizmetler Sınıfı personellerinin yaşadığı en büyük sorunların başında görev tanımının olmaması. Belirsizliğe neden olan bu durum çok sayıda mağduriyete neden oluyor. Özlük hakları konusunda da ciddi sorunlara neden olan bu durumlar, maaş ve emeklilik konularını etkiliyor. Yardımcı Hizmetler Sınıfı personelleri bu sorunların sona ermesi ve mağduriyetlerin giderilmesi için Genel Hizmetler Sınıfına geçirilmeyi talep ediyorlar. 

Yardımcı Hizmetler Personel Tanımı

“Yardımcı hizmetler sınıfı, kurumlarda her türlü yazı ve dosya dağıtmak ve toplamak, müracaat sahiplerini karşılamak ve yol göstermek; hizmet yerlerini temizleme, aydınlatma ve ısıtma işlerinde çalışmak veya basit iklim rasatlarını yapmak; ilaçlama yapmak veya yaptırmak veya tedavi kurumlarında hastaların ve hastanelerin temizliği ve basit bakımı ile ilgili hizmetleri yapmak veya kurumlarda koruma ve muhafaza hizmetleri gibi ana hizmetlere yardımcı mahiyetteki görevlerde her kurumun özel bünyesine göre ve yine bu mahiyette olmak üzere ihdasına lüzum gördüğü yardımcı hizmetleri ifa ile görevli bulunanlardan 4 üncü maddenin (D) bendinde tanımlananların dışında kalanları kapsar.”

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir