Ekonomi

Asgari Ücret için 2 Bin TL + Refah Payı Talebindeki Refah Payı Açıklandı!

2019 yılı asgari ücret görüşmeleri devam ederken işçi tarafından yeni açıklama geldi. İşçileri sevindirecek olan yeni açıklamada 2019 yılı asgari ücretleri için talep edilen yeni rakam açıklandı. 

Daha önce Türk İş Başkanı Ergün Atalay tarafından açıklanan 2 bin TL artık refah payı talebinde yer alan refah payı tutarı açıklanmamıştı. Bu konuda ilk defa 2 bin TL’nin üzerinde net bir rakam açıklayan Türk İş yeni taleplerinin 2385 TL olduğunu açıkladı. 

TÜRK İŞ’TEN YENİ ASGARİ ÜCRET TALEBİ

2019 yılı asgari ücret görüşmeleri kapsamında işçilerin taleplerini dile getiren Türk İş’te son açıklama Türk İş Danışmanı Enis Bağdadioğlu tarafından geldi. Türk İş Danışmanı Enis Bağdadioğlu katılmış olduğu bir televizyon programı kapsamında asgari ücretliler için taleplerini artırdıklarını duyurdu.

TGRT Haber’de yayınlanan ‘Meliha Okur ile Anlat Bana’ programının canlı yayınında konuşan Türk İş Danışmanı Enis Bağdadioğlu 2 bin TL üstü rakamın bilindiğini ama üstünün ne kadar olduğunun bilinmediğini ifade etti. Bu rakamı açıklayan Enis Bağdadioğlu yeni talebin 2385 TL olduğunu duyurdu. 

TİSK 2 BİN TL ÜZERİNE YÖNELİK AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu asgari ücret için yapmış olduğu açıklamasında 2 bin TL ve üzeri için şu ifadeleri kullanmıştı. 

“Bu tür taleplerin ‘Yeni Ekonomik Program’ içinde yer alan enflasyon ve işsizlikle mücadele ile diğer hedeflere uygun olmadığını düşünüyoruz. Bu talebin gerçekleşmesi ülkemizin rekabet gücünü olumsuz etkileyeceği gibi istihdamın sürdürülebilirliği ve yeni iş alanlarının açılması açısından da destekleyici değil.”

Ekonomi gelişmelerinden anında haberdar olmak için;

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Twitter Sayfamız için TIKLAYINIZ

İnstagram Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Kamuilanları.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir