Kamu Haberleri

YÖK ÖYP Lisansüstü Eğitim Tercih Başvuruları Başladı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) resmi internet sayfası üzerinden ÖYP tercih sürecine dair bir bilgilendirme mesajı yayımladı. YÖK tarafından yayımlanan duyuru metnine ilişkin tüm ayrıntıları sizlerle paylaşıyoruz. 

YÖK ÖYP TERCİHLERİ BAŞLADI

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) yayımladığı duyurusunda araştırma görevlilerinin katılım göstereği ve yabancı dil puanı 65 üzeri olan adayların lisansüstü eğitim yapabilmesi için tercih işlemlerinin başladığı duyuruldu. Yayımlanan bilgilendirme mesajında açıklamasında adayların tercih işlemlerini 4 Şubat tarihinden 8 Şubat tarihine kadar yapabilecekleri bildirildi. 

Yapılan açıklamada ayrıca Lisansüstü eğitim için başvuru yapacakların YÖKDİL, ÜDS, KPDS, YDS veya eşdeğerliliği ÖSYM tarafından belirlenen yabancı dil sınavlarından birinden en az 65 puan; ALES’ten ise son 5 yıl içinde en az 70 puan almış olmaları gerekiyor. (2014 Bahar ve sonrası)

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Tarafından Yayımlanan ÖYP Duyurusu

“Öğretim Üyesi Yetiştirme Programına İlişkin Esas ve Usuller” kapsamında, , 2547 sayılı Kanun’un 33/a maddesine göre atanan ve 674 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Statüleri 50/d olarak değiştirilen araştırma görevlilerinden yabancı dil puanı 65 ve üstünde olanların lisansüstü eğitim yapabilmesi için tercih işlemleri başlamıştır. İlgili araştırma görevlileri tercihlerini 04.02.2019-08.02.2019 (saat 17:00) tarihine kadar yapabileceklerdir.”

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir