Eğitim

2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Ne Zaman Yapılacak?

Milyonlarca öğrenci 2019 yılında üniversiteye girebilmek adına Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)katılım gösterecek. Üniversite hayali kuran öğrenciler bir yandan hazırlıklarına devam ederken bir yandan da sınav ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Kamu İlanları olarak bizlerde siz okuyucularımıza YKS’ye dair detayları ile aktarıyoruz. 

2019 YKS NE ZAMAN YAPILACAK?

2019 ÖSYM Sınav Takvimine göre üniversite hayali kuran öğrenciler; 2019 YKS’nin birinci oturumuna (TYT) 15 Haziran tarihinde katılacaklar. 2. oturum olan AYT sınavı ise Yabancı Dil Oturumu 16 Haziran’da yapılacak. Başvuru süreci ise Şubat ayında başlayacak. 

2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuruları 12 Şubat tarihinde başlayacak. Öğrenciler bu tarihten itibaren başvurularını 6 Mart tarihine kadar yapabilecekler. Bu tarihler arasında başvurularını yapamayan adaylara ise 19 Mart tarihinde geç başvuru hakkı tanınacak. 

ÖSYM Başkanlığı tarafından yayımlanan sınav takviminde 2019 YKS sonuçlarının ise 18 Temmuz tarihte öğrencilere ilan edilmesi bekleniyor. 

BAŞVURU SÜRECİ İLE İLGİLİ DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

2019 YKS başvurusunda bulunacak adaylardan; ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunan adaylar, bireysel olarak internet aracılığıyla https://ais.osym.gov.tr adresinden başvuru yapacaklar. Ancak geçerli fotoğrfaı sistemde yüklü olmayan adaylar başvurularnı ancak ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya tanımlanmış başvuru merkezlerinin birinden yapabilecekleri.

YKS’ye başvuran adaylar seçmiş oldukları oturumlara bağlı olarak sınav ücretini kılavuzda belirtiler bankalardan herhangi birine veya ÖSYM’nin https://odeme.osym.gov.tr internet adresinden kredi kartı/banka kartı ile süresi içinde yatıracaklardır.

YKS ile ilgili haberlerdan haberdar olmak için uygulamamızı telefonunuza indirin.

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Twitter Sayfamız için TIKLAYINIZ

İnstagram Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir