Sözleşmeli Personel Alım İlanları

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı personel alımı başvuruları başladı!

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı 31 Aralık 2019 tarihli resmi gazetede yeni bir personel alım ilanı yayınladı. İlana göre Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, 4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 51. bölümü ve 16.12.2017 tarihli ve 30272 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Uzmanlığı Yönetmeliği” hükümleri uyarınca, mesleğe özel yarışma sınavı ile azami 2 adet Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Uzman Yardımcısı alınacaktır.

BAŞVURU TARİHLERİ

Personel alımı başvuruları başlamış olup, 14 Ocak 2020 tarihine kadar devam edecektir. Giriş sınavı; eleme sınavı, yazılı sınav ile sözlü sınav aşamalarından oluşmaktadır. Eleme sınavı, 26.01.2020 tarihinde saat 10.30-12.30 arası, yazılı sınav ise 08.02.2020 tarihinde saat 14.00-16.00 arası Ankara’da yapılacak olup sınav yerleri daha sonra duyurulacaktır.

Başvurular basvuru.ytb.gov.tr adresi üzerinden 31.12.2019 saat 09.00 ve 14.01.2020 saat 18.00 arasında çevrimiçi olarak yapılacaktır. (İleri Doğu Avrupa Zaman Dilimi UTC+03:00 göre)

Sınav süreçlerine ilişkin bilgilendirmeler, Başkanlık kurumsal internet sitesi üzerinden gerçekleştirilecektir. Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

Bu ilanda belirtilmeyen hususlar, 16.12.2017 tarihli ve 30272 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Uzmanlığı Yönetmeliği” ve diğer ilgili mevzuat hükümlerine göre yürütülür.

SINAVA KATILIM ŞARTLARI

Sınava başvurabilmek için adayların aşağıda belirtilen şartları sağlamaları gerekmektedir:

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,

b) Giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak,

c) En az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerin Tablo-1’de belirtilen bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylanmış yurt içindeki veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, (Eğitimini yurt dışında tamamlamış adayların, ilk aşamada YÖK’e denklik başvurusu yaptıklarını gösterir belgeyi başvuru sistemine yüklemeleri yeterlidir. Bu adayların denklik işlemlerini tamamlayarak denklik belgelerini başvurunun son günü mesai bitimine kadar Başkanlığa sunmaları gerekmektedir. Bu tarihe kadar denklik belgesini Başkanlığa sunmayan adayların eleme sınavına alınmaları mümkün değildir.)

MEZUN OLUNMASI GEREKEN FAKÜLTE VE BÖLÜMLER

1 – Hukuk Fakültesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Fakültesi İletişim Fakültesi İşletme Fakültesi Siyasal Bilgiler Fakültesi bölümlerinden birinden mezun olmak.

2 – Ekonometri, Ekonomi, Finans, Gazetecilik, Halkla İlişkiler, İktisat, İlahiyat, İletişim, İnsan Kaynakları Yönetimi, İstatistik, İşletme, Kamu Yönetimi, Maliye, Psikoloji, Reklamcılık, Siyaset Bilimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Sosyoloji, Tarih, Uluslararası İlişkiler bölümlerinden birinden mezun olmak.

İlave bilgi talepleri için aşağıdaki iletişim kanalları üzerinden Başkanlıkla temasa geçilmesi mümkündür.

ç) Almanca, Arapça, Bulgarca, Çince, Danca, Endonezce, Farsça, Felemenkçe, Fransızca, İngilizce, İsveççe, İspanyolca, İtalyanca, Malayca, Rusça ve Yunanca dil seviyesini gösterir aşağıdaki belgelerden birine sahip olmak;

İlgili dillerde Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı’nda (YDS) en az (B) düzeyinde puan almak veya Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir belge, İlgili dilin resmi dil olarak kabul edildiği bir ülkede eğitim dili Almanca, Arapça, Bulgarca, Çince, Danca, Endonezce, Farsça, Felemenkçe, Fransızca, İngilizce, İsveççe, İspanyolca, İtalyanca, Malayca, Rusça ve Yunanca olmak kaydıyla en az üç yıllık ortaöğretim, lisans veya doktora diploması, İlgili dilin resmi dil olarak kabul edildiği ülke resmi makamları tarafından düzenlenen dil sınavında yüzde seksen oranında başarılı olunduğunu gösteren belge.

Dil belgelerinin geçerlilik süreleri YDS için 5 yıl, uluslararası geçerliliği olan belgeler için ise 2 yıl olarak kabul edilecek ve sürelerin hesaplanmasında sınav ilk başvuru tarihi esas alınacaktır.

Diğer Tüm Detayları Görüntülemek İçin Burayı Tıklayınız

Adres : Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Oğuzlar Mahallesi Mevlâna Bulvarı No: 145 06520 Balgat/Ankara/Türkiye

E-posta : sinav@ytb.gov.tr

İnternet Sitesi : kariyer.ytb.gov.tr

www.ytb.gov.tr

Telefon : +90 312 218 41 55/56/67/88

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir