Gündem

Cumhurbaşkanlığından Yeni Askerlik Sistemi Açıklaması: Süre 9 Ay Yerine 6 Ay Mı Olacak?

Yeni askerlik sistemi milyonlarca vatandaş tarafından yakından takip edilen konuların başında geliyor. Vatani görevini yerine getirmemiş gençler için ise askerlik sistemi değişecek. Halen uygulamada olan 12 ay uzun dönem askerlik ile 6 ay kısa dönem askerlik tamamen ortadan kalkacak. 

Bu kapsamda uygulamaya girmesi beklenen yeni sistemde ise sürenin kısalması, tek tip askerlik olması ve eğitim seviyesiyle oluşan süre farkının kaldırılması amaçlanıyor. Uzman askerlik sistemi olarak nitelendirilen yeni sisteme dair son açıklama ise Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi. 

CUMHURBAŞKANLIĞI’NDAN YENİ ASKERLİK SİSTEMİ AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanlığı Kabine Sistemi toplantısı Beştepe’de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirildi. Bu toplantı kapsamında ele alınan konulardan birisi de yeni askerlik sistemi oldu. Yeni askerlik sisteminde en merak edilen konu olan sürece dair yapılan açıklamada süreç için çeşitli seçenekler olduğu belirtildi. Askerlik süreci için 6 ay, 9 ay ve 12 aylık sürelerin gündemde olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın şu ifadeleri kullandı. “6-9-12 ay gibi farklı askerlik türleri üzerinde çalışma var. 4 tane temel prensip var” 

Yeni askerlik sisteminin detaylarının Milli Savunma Bakanlığı’nın çalışmasının tamamlanmasının ardından kamuoyuna duyurulması bekleniyor. 

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir