Bulgaristan, farklı ülkelerden personel alımı yapıyor

Bulgaristan’ın azalan nüfusu ile birlikte aktif çalışan nüfusuda azalma gösterdi. Bu nedenle farklı ülkelerle iş birliği içinde olan Bulgaristan ucuz iş gücünü sağlayabimek adına İşçi alımı yapıyor.

Bulgaristan, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Denitza Saçeva, yaptığı açıklamada, ülkeye mevsimlik işçi olarak Ermenistan, Gürcistan, Moldova ve Ukrayna’dan çalışmaya gelenlerin olduğu fakat istedikleri iş  gücünü karşılayamadığını bildirdi. Saçeva, özellikle turizm sektöründeki personel açığını kapatmak için farklı ülkelerden her yıl ortalama 8 bin kişinin çalışmak üzere Bulgaristan’a geldiğini belirtti.

Saçeva, ucuz iş gücü sağlamak amacıyla yakın bir zamanda Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Tacikistan, Özbekistan ve Moğolistan’ı da katacaklarını, bu ülkelerle gerekli görüşmelerin yürütüldüğünü belirtti. Bulgaristan’da 2011 yılında yapılan sayımda nüfus 7,36 milyon olarak belirlenmişti. Ülkenin 2007 yılında Avrupa Birliği (AB) üyeliğine geçmesi ve serbest dolaşım hakkını kazanmasının ardından, geçen yıl nüfus 7 milyonun altına indiğini belirtti.

Milli İstatistik Enstitüsü’nün (NSİ) verilerine göre, geçen yıl ülkede 15 – 64 yaş çalışanların sayısı 3,2 milyonu bulmuştu. Ortalama maaşın 630 avro olduğu ülkede çalışanların yüzde 12’si 155 avro asgari ücret alıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir