Kamu Haberleri

MEB 20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Atama Sonuçları Belli Oldu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanan bir duyuru ile 20 bin sözleşmeli öğretmen atama sonuçlarının belli olduğu olduğu duyuruldu. Öğretmen adayları bakanlığı sonuç sorgulama ekranı üzerinden öğretmen ataması sonuçlarına ulaşabilecekler.

MEB SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMA SONUÇLARI AÇIKLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı’nca gerçekleştirilen sözleşmeli öğretmen atama törenine Mlli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’ta katıldı. Binlerce atanamayan öğretmenin merakla beklediği atamalarda farklı branşlarda toplam 20 bin öğretmen ataması yapılacak. 

20 bin sözleşmeli öğretmen atamasında kontenjanlar şu şekildeydi. Sınıf öğretmenliği için 3 bin 47, Din kültürü ve ahlak bilgisi için bin 910, İngilizce için 2 bin 38, ilköğretim matematik öğretmenliği bin 401, rehberlik bin 56, okul öncesi bin 601, özel eğitim bin 2, Türkçe bin 93, fen bilimleri/fen ve teknoloji öğretmenliği için 919 ve beden eğitimi öğretmenliği için de 845.

BAŞVURULAR 1 ŞUBAT’TA SONA ERMİŞTİ

Yukarıda yer alan kontenjanlara tercite bulunan adaylar tercih işlemlerine 28 Ocak tarihi itibariyle başlamış ve 1 Şubat tarihine kadar yapmışlardı. Sözlü sınav sonuçlarına göre yapılan 20 bin sözleşmeli öğretmen atama sonuçları ise 8 Şubat tarihinde nihayet erdi. 

MEB 20 bin öğretmen ataması sonuç sorgu ekranı için TIKLAYINIZ

Öğretmen Haberlerinden Anında Haberdar Olmak İçin, Bizleri Takip Edin;

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Twitter Sayfamız için TIKLAYINIZ

İnstagram Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir